TEDES Zirvesi

Yakın zamanda ilçede hayata geçirilecek olan TEDES /KGS Projesi'nde meydana elen değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Önceki projede aynı noktada sÃ?

GÜNDEM 9.11.2016 00:32:00 0
TEDES Zirvesi

Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 1 ay önce çalışmalarına başlanan TEDES Projesi’nde meydana gelen değişiklikler masaya yatırıldı.

 

PROJEDE DEĞİŞİKLİK OLDU

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Zabıta Müdürü Kenan Erez ile iki polis memuru katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi ile (TEDES) Kamu Güvenliği Sistemi’nde değişiklikler yapıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yeni çıkan yasa kapsamında ülke genelinde TEDES ve KGS projelerinde değişiklikler oldu” dedi.

 

BİR NOKTADA 2 UYGULAMA OLMAYACAK

 

Çerkezköy’de TEDES Projesi için çalışmalara yaklaşık 1 ay önce başlandığını anımsatan Başkan Vahap Akay, “Bugün ki toplantıda prolede yapılacak değişiklikleri görüşmek için bir araya geldik. Önceki projede aynı noktada sürücülere iki farklı uygulamadan ceza kesilebiliyordu. Fakat yeni düzenleme ile bir noktada yalnızca bir uygulamadan ceza kesilebilecek. Örneğin, Cengiz Topel Caddesi’nde hem kırmkızı ışık ihlali hem de hız limiti ihlali için uygulama yapılamayacak. Bu uygulamalardan yalnızca biri bu noktada yapılabilecek” dedi.

 

UYGULAMA YAPILACAK NOKTALARI BELİRLEDİK

 

Çerkezköy’de hangi noktada kırmızı ışık uygulaması, hangi noktada hız limiti uygulaması yapılacağına belediye ve emniyet müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucu karar verildiğine dikkat çeken Başkan Akay, “Toplantıda ayrıca, proje kapsamında kullanılacak hizmet araçları ve kamyonet gibi araçların dağılımına da birlikte karar verdik” diye konuştu. Akay, uygulama yapılacak her noktanın 500 metre gerisinde uyarı levhalarının bulunacağını belirtti.      

 

CEZADAN YANA DEĞİLİZ

 

Çerkezköy Belediyesi olarak cezadan yana olmadıklarının altını çizen Başkan Vahap Akay, “Bizim bu projeyi hayata geçirmemizin öncelikli amacı, kent güvenliğidir. Proje kapsamında ilçenin giriş çıkışları Plaka Tanımlama Sistemi ile donatılacak. Bunnla birlikte birçok ölümlü ve yaralamanın meydana geldiği noktalarda kırmızı ışık ve hız limiti uygulamaları yaparak, bu tür kazların önüne geçmeyi hedefliyoruz. İnşallah tüm vatandaşlarımız kurallar uyar ve hiçbir vatandaşımıza ceza uygulamak zoruna kalmayız. Çünkü bizim amacımz para kazanmak değil, şehrin güvenliğini sağlamaktır” dedi.