Dolandırıcıların yeni tuzağı

Tekirdağ Vergi Dairesi İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Dolandırıcıların vatandaşlara vergi iadesi işlemlerine ilişk

GÜNDEM 8.11.2016 11:11:00 0
Dolandırıcıların yeni tuzağı

Ülkemizde çok sayıda vatandaş, yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini savcı, polis ya da hakim olarak tanıtan kişi yada kişiler tarafından dolandırıldı. Dolandırıcılar bu kez de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın adı kullanılarak vatandaşları dolandırmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yaparak vatandaşları uyaran Tekirdağ Vergi Dairesi İl Müdürlüğü yetkilileri, “Yapılan araştırmalar sonucunda dolandırıcılar tarafından vatandaşlara vergi iadesi işlemlerine ilişkin sahte e-postaların gönderildiği tespit edilmiştir. Bu e-postalar ile kredi kartı gibi şahsi bilgiler istenmektedir” dedi.

E-POSTALARI DİKKATE ALMAYIN

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi iadesi işlemlerinde kesinlikle e-posta yolu ile bilgi talebinde bulunmadığına vurgu yapan Tekirdağ Vergi Dairesi İl Müdürlüğü yetkilileri, “Vergi İadesi Bildirimi ve benzeri konu başlıkları ile gönderilen elektronik postaları dikkate almayınız. Konuyla ilgili mağduriyet ve şikayetlerin, hak kayıplarının önlenmesi için, adli makamlara da iletilmesi önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Marmara Haber