Dilekolay 69 yıl

3 Kasım 1948'de merhum M. Kemal Özer tarafından kurulan ve Edirne'nin ilk yerel gazetesi olan Vatandaş, 69. yayın yılına erişmenin gururunu yaşadı. Vatandaş Gazetesi'nin 69.'uncu yaşı, Ed

GÜNDEM 4.11.2016 19:48:00 0
Dilekolay 69 yıl

GÜVENİLİR HABERLERİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Vatandaş Gazetesi’nin Edirne’nin köklü bir yayın kuruluşu olduğunu belirten imtiyaz sahibi Baran Yazgan, “İlimizin en yaşlı ama genç görünümlü gazetesi, Vatandaş Gazetesinin 69. kuruluş yıl dönümü. Geçmiş yıllarda da söylediğimiz gibi bu bayrak bizde, taşımaya devam ediyoruz. İnşallah bizden sonrada bu bayrağı daha ileriye götürecek insanlar olacak. Vatandaş Gazetesi kalıcı olarak doğru, tarafsız ve güvenilir haberleri vermeye devam edecek. Bunun içinde çalışıyoruz, katılımınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ise “Tarafsız ve herkese eşit mesafede duran yayıncılığıyla toplumun ve okuyucularımızın beğenisini kazanan Vatandaş Gazetesi, yeni yaşında da okuyucularına doğru, tarafsız ve güvenilir haberi veren, doğru bildiği konuların üzerine kararlılıkla gitmeye devam eden bir gazete olmaya devam edecektir” dedi.

 

İÇİNDE SEVGİ OLMAYAN HİÇBİR İŞ BAŞARILI OLAMAZ

 

Gazeteciyle siyasetçi ilişkisini bir katolik nikahına benzeten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Nasıl Katolik nikahında eşinizle kavga etseniz de, küsseniz de mutlaka konuşmaya ve beraber olmaya devam edersiniz. Siyasetçiyle basın ilişkisi de bu. İkisi de birbirini dengeleyen, dolayısıyla birbiriyle sürekli yaşamak zorunda kalan sektörler. Tabi Edirne’de baktığımızda Vatandaş Gazetesi, rahmetli Kemal Özer’deki dönemleri açıkçası pek bilmiyorum ama Şanver ağabeydeyken sık sık ziyarete gidiyordum. Şanver ağabey tek tek kalıpları dizmeye çalışırdı. Hatta 25-30 yıl önce bir dernek bile kurumuştuk. 69 yıl her gün çıkmak kolay bir işi değil, büyük bir emek, büyük bir enerji, onun ötesinde büyük bir sevgiyi ifade ediyor. Çünkü içinde sevgi olmayan hiçbir iş başarılı olamaz. Bu anlamda Vatandaş Gazetesinin ilimizin en eski gazetesi olması, ayın hayatına hala gazetecilik ilkelerinden, etiğinden, ahlakından ödün vermeden sürdürüyor olması çok önemli” dedi.

 

Marmara Haber