Beyinlere bariyer konmalı

Çerkezköy'de bilinçsiz sürücüler, engeli vatandaşların şehir içi ulaşımlarını kolaylaştırmak adına cadde ve sokaklarda kaldırımlara yapılan engelli rampalarının önüne araçl

GÜNDEM 3.11.2016 21:17:00 0
Beyinlere bariyer konmalı

Çerkezköy Belediyesi’nin engelli vatandaşların en büyük sorunu olan engelli rampaları önüne araç parkı yapılmasını önlemek amacıyla rampa önlerine yerleştirdiği bariyerler bile, düşüncesiz sürücülere engel olmuyor.

 

ENGELLİLERE ENGEL OLUYORLAR

 

Gerek Çerkezköy Kaymakamlığı, gerekse Çerkezköy Belediyesi, ilçede ikamet eden engelli vatandaşların sosyal yaşama dahil olabilmeleri adına Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile birlikte birçok önemli çalışmaya imza atarken; kurumların gösterdikleri duyarlılığı bazı vurdumduymaz vatandaşların göstermemesi engelli vatandaşları isyan ettiriyor. İlçede cadde ve sokaklarda engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeleri ile kaldırımlara rahatça çıkıp, inebilmeleri için engelli rampaları yapılsa da, bazı düşüncesiz sürücüler bu rampaların önüne araçlarını park ederek adete engellilere engel oluyor.

 

BARİYERLERİN ÜZERİNDEN GEÇİYORLAR

 

Yapılan uyarılara ve kesilen cezalara rağmen engelli rampaları önüne araç park eden duyarsız sürücülerin önüne bir türlü geçilemiyor. Çerkezköy Belediyesi son çare olarak engelli rampalarının çevresini araçların park edemeyecekleri şekilde bariyerlere çevirse de bu uygulama bile düşüncesiz sürücüleri durdurmak için yeterli olmadı. Bariyerlerin üzerinden geçen sürücüler, engelli rampalarının önüne park etmeye ve dolayısıyla engeill vatandaşlarımıza engel olmaya devam ediyorlar. 

 

DÜŞÜNCESİZ BİR DAVRANIŞ

 

Engelli rampalarının yalnız engelli vatandaşlar için değil, çocuklu anneler için de büyük kolaylık olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Belediye tarafından tesis edilen ve işaretlenen yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına bilinçsiz araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi, gerçekten çok düşüncesiz bir davranıştır. Demek ki engelli rampası önüne bariyer koymak yeterli olmuyor. Bu insanların beyinlerine bariyer konması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ