Kış mevsiminde balık tüketin

Balığın faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel, "İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları içinde barındıran deniz ürünlerin

GÜNDEM 3.11.2016 20:45:00 0
Kış mevsiminde balık tüketin

SEDEF HASTALIĞINA DA İYİ GELİYOR

 

Balığın kalp hastalıkları riskini azalttığına dikkat çeken Özge Yüksel, “Balığın içerisinde bulunan omega 3 yağ asitleri kan yağlarını düşürerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Yapılan arastırmalar haftada 1 balık tüketmenin beyindeki gri madde nöronlarını koruyabileceğini göstermiştir. Çalışmalarda haşlanmış veya fırında (kızartılmadan) balık tüketenlerin beyindeki öğrenme ve hatırlama merkezinin etkilendiği görülmüştür. Balık derinin iyi beslenmesini ve parlamasını sağlar. Yapılan çalışmalar balık ve balık yağının sedef hastalığına etki edebileceğini göstermiştir. Araştırmalar antidepresanlarla birlikte balık tüketilmesinin balık tüketmeyenlere göre depresyonu daha kolay yendiğini göstermiştir” dedi.

 

KEMİKLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR

 

Yüksel şöyle devam etti: “Küçük balıklarda bulunan kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar. Özellikle menopoz döneminde balık tüketmek şart. Balığın faydalarının yanında lezzeti de oldukca önemlidir. Her balık her mevsimde bulunmayacağı gibi tadı da mevsimden mevsime değişebilmektedir. Her balığın yağlandıgı bir ay bulunmaktadır bu da lezzetini etkiler. Ekim ayı gecici olarak Karadeniz’de beslenen balıkların Marmara’ya göçe başladıkları aydır. Palamut ve lüfer boldur. Kasım ayı hamsi, levrek ve istavritin zamanıdır. Aralık ayında ise palamut, hamsi, mezgit lezzetlidir.”

 

Marmara Haber