60 bin kişi organ nakli bekliyor

3- 9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Her gün on vatandaşımız organ nakli olmadığı için hayatın?

GÜNDEM 3.11.2016 20:37:00 0
60 bin kişi organ nakli bekliyor

HER GÜN 10 KİŞİ ORGAN NAKLİ OLMADIĞI İÇİN ÖLÜYOR

 

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığına vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Türkiye'de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Ülkemizde yirmi bini aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Her gün on vatandaşımız organ nakli olmadığı için hayatını kaybederken, 60 bin vatandaşımız organ nakliyle hayata tutunmayı beklemektedir” dedi. 

 

BİRÇOK İNSANA YENİ BİR HAYAT SAĞLANABİLİR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şöyle devam etti: “Organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma büyük önem taşımaktadır. Bir insanın bir insana yapabileceği en büyük yardımlardan biri olan organ bağışı ile birçok insana yeni bir hayat sağlanabilir. Organ bağışı direkt olarak hayat kurtarmaktadır ve bu nedenle organ bağışı konusunda daha bilinçli ve daha hassas olmamız gerekmektedir. Bütün insanlığın organ bağışı konusundaki farkındalığının artmasını temenni ediyorum.”

 

Marmara Haber