13 FETÖ zanlısı tutuklandı

6 gün önce Çerkezköy'de yapılan FETÖ operasyonunda aralarında iş adamı, sanayici ve esnafın bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alındı. Bosna Hersek'te firari durumda olan zanlılardan İs

GÜNDEM 3.11.2016 08:12:00 0
13 FETÖ zanlısı tutuklandı

ÇESİAD BAŞKANI DA ZANLILAR ARASINDA

 

Aralarında ÇESİAD Başkanı Hakan. A. , Genel Sekreteri Engin P. ve Bölge Koordinatörü Efraim Ö ile aralarında işadamı, sanayici ve bazı Çerkezköy esnafının da yer aldığı isimler Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri ile önceki gün Çerkezköy Adliyesi’ne getirildi. Yakınlarının şaşkın bakışları içerisinde 6 günlük gözaltı sürsinin ardından adliyeye arka kapıdan alınan zanlıların 12 saat süren savcılık sorgusunun ardından Yusuf İ.,Yıldız K.,Sayit T, Yaşar A., Servet A., Yaşar A., Levent Y., Kemal A., Bülent A., Binnet Ö., Ahmet Y., Adem H. A. serbest bırakıldı.

 

4 ŞÜPHELİ DENETİMLİ SERBEST KALDI

 

Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Fatih Çakır’ın yaklaşık 12 saat süren sorgusunun ardından Soner Ö.,Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P., Efrahim Ö., Cumhur A., Arif Y., Ali A., Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 9 saat süren mahkeme sonucunda Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise denetimli serbestlik şartıyla salıverilirken, Soner Ö.,Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P.,Efrahim Ö.,Cumhur A.,Arif Y.,Ali A. tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

ÇERKEZKÖY FETÖ YAPILANMASI 2004’DE BAŞLAMIŞ

 

İddiaya göre FETÖ yapılanması Çerkezköy’de 2004’te başladı. Yapının meslek gruplarının Hakim ve Savcı Grubu, Avukatlar Grubu, Doktorlar Grubu, İşadamları Gurubu, Emniyet Gurubu, Öğretmenler Gurubu, Emekliler Gurubu, Sanayi Gurubu, Esnaf Gurubu şeklinde oluşturulduğu öne sürüldü. Ruplar, kendi altında da sınıflandırmalar yaptı. Grupların her biri içinden bir kişiyi yönetime gönderildi. Bu kişilerden mütevelli heyeti oluşturuldu. Mütevelli heyetinin başkanı ise bölge imamına bağlı olarak çalışıyordu. Çerkezköy’de yer alan kurs be dershanelerin mütevelli heyeti içerisinde yer alan isimlerin üzerine kayıtlıydı, bu durum savcılık sorgularında zanlılara da soruldu.  Çerkezköy’de toplanan kurban ve himmet paralarının bölge imamına teslim edildiği öğrenildi.

 

‘HAKKINDA KÖTÜ KONUŞMAM’

 

ÇESİAD Başkanı Hakan A.’ya “Fettullah Gülen'i nasıl tanırsın? Hakkında ne söyleyebilirsin?”  sorusunun yöneltildiği Hakan A’nın da yanıt olarak “Ben insanlar hakkında kötü düşünmem. Kötü konuşmam. Ben ne gazete okurum ne de TV izlerim. Polisler evimi aradıklarında da görmüştürler evimde televizon dahi yok. Ben sadece ticaretten anlarım ve ticaret yaparım” dediği iddia edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ