10 binden fazla memur ihraç edildi

Resmi Gazete'de 29 Ekim Cumartesi günü yayımlanan 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'lere göre, 2'si general, 9'u pilot toplam 39 asker ile TBMM'den 32, MEB'den 31, AFAD'dan 1 personel göreve iade edildi. 1

GÜNDEM 30.10.2016 20:13:00 0
10 binden fazla memur ihraç edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ile kabul edilen yeni KHK'lar son derece önemli düzenlemeleri beraberinde getirdi.

 

LİSTELER RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

 

Bunlardan en önemli olanı ise 675 sayılı KHK. Yürürlüğe giren kararnamede hem yeni ihraçlar hem de göreve iade edilen kamu personellerinin isimlerinin yer alması oldu. 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 10 binin üzerinde memurun ihraç edildiği belirtiliyor. Listelerde TBMM'ye, Milli Eğitim Bakanlığı'na, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve daha birçok kuruma iade edilen personellerin isimleri yer alıyor. Öte yandan kapatılan televizyon ve radyolar ile tekrar açılan radyo ve televizyon listeleri de Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 6 İSİM DAHA MESLEKTEN ALINDI

 

Yeni kanun hükmünde kararnamelere göre Çerkezköy’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yapan Metin Özer, Sadık Yayla ve Yalçın Aydemir ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan Tabip Adnan Özer, Tabip Ömür Düzgünel ve Uzman Tabip Yusuf Aslantaş meslekten ihraç edildi. Kapaklı’dan İmam Hatip Hüseyin Akkaya da görevden alınan isimler arasında yer aldı.

 

ÇORLU’DAN 18 ADLİYE GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ

 

Adalet Bakanlığı bünyesinde Çorlu Adliyesi’nde görev yapan mübaşirler Bayram Duman, Özcan Torun ve Yılmaz Büyükkeskin ile teknisyen Oğuz Baki Coşkun, zabıt katipleri Abdülhamit Balkı, Ayşe Etyemez, Barış Konak, Cemil Etyemez, Mustafa Tuncer, Mutlu Türkmen, Numan Gişi, Hatice Kocaoğlu, Hüseyin Kocaoğlu, Mehmet Akif Koyuncu, Mevlüt Akçal, Mikail Ceylan, Rıdvan Balcı ve Zeliha Kılıç da görevden çıkarıldı. Edirne Adliyesi’nden Öznur Cihangir; Edirne Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Bülent Kolo (Öğretmen)Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan Adem Durgut (Şoför) ve İrfan Elma (Teknisyen) görevden çıkarıldı. Kırklareli Adliyesi’nden Zabıt Katipleri İsmail Keleş, Leyla Peker, Sinan Çörekçi, Emine Doğan, Osman Göktürk, Mustafa Tolga Güner; Lüleburgaz Adliyesi’nden Zabıta Katipleri Esra Koşar Aydın, Reyhan Şen, Fatih Şükrü Gökçek ve Taner Putuş meslekten ihraç edildi.

 

TEKİRDAĞ’DA ÇOK SAYIDA ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

 

Çorlu’da öğretmenlik yapan Cüneyt Piri, Enver Ülüs, Hakan Altaş, Hasan Yaşar, Recep Santor ve Tuğba Yıldız; Ergene’de öğretmenlik yapan Fatih Yalınkılınç; Hayrabolu’da öğretmenlik yapan Osman Konuk; Malkara’da öğretmenlik yapan Ayhan Topuz, Bayram Aydın ve İsa Şen; Marmara Ereğlisi’nde öğretmenlik yapan Mustafa Tüteneken de görevden alındı. Edirne’de öğretmenlik yapan Candan Karadut, Osman Bostanoğlu, Abdullah Koç, Şaban Silahşör ve Can Işık da meslekten alındı. Süleymanpaşa’da hizmetli Abdülaziz Demirkısan, sağlık memuru Leyla Kaya, Tabip; Çorlu’da Diş Tabibi Birol Uzun, Uzman Tabip Yusuf Kürşad Özdamar, Tabip Zehra Doğramacıoğlu; Süleymanpaşa’da Uzman Tabip Filiz Erdoğan, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Hadis Türk, Uzman Tabip Hasan Nazif Gönülalan, Ebe Sevgi Barış, Uzman Tabip Veli Yorulmaz meslekten ihraç edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Gökmen Doyuran (Mühendis), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Adem Düdük (Tekniker) ile Edirne’den sağlık memuru Kadir Erdinç, Uzman Tabip Tuğba Meryem Özviran, Uzman Tabip Genç Hellaç görevden alındı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ