Gün bir olma günüdür

Çerkezköylüler Cumhuriyetimizin ilan edilişin 93'üncü, Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun da 94'üncü yıldönümünü Fatma Turgut Konseri ile coşkuyla kutladı. ?

GÜNDEM 30.10.2016 20:10:00 0
Gün bir olma günüdür

VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

 

Binlerce Çerkezköylü 29 Ekim Cumartesi akşamı saat 19.00’da ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı. Daha sonra Kapalı Pazar Yeri önünde toplanan Çerkezköylüler, Fatma Turgut Konserini beklemeye başladı. Binlerce meşale ve Türk bayrakları ile konser alanına akın eden vatandaşlar muhteşem bir görselliğe imza attı. Cumhuriyet yürüyüşüne CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Vahap Akay yaptı. Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün aynı gün kutlandığını kaydeden Akay, “iki buçuk yıldır Çerkezköy için çalışıyoruz. Görev süremizin yarısını tamamladık. Bugüne kadar ilçenin temel meselelerine çözüm getirerek ihtiyacımız olan sosyal alanlarımızla sizleri kavuşturmak, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Çerkezköy için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

ARTIK KORKULU RÜYA GÖRMÜYORUZ

 

Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir anlayışla Çerkezköy’e hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Akay, “TESKİ ile 25 milyonluk bir yatırımın temelini attık. Artık kanalizasyonlar Çerkezköy’ün derelerine akmayacak. İnşaatı devam eden kollektör hattı ile birlikte Veliköy’de yapılan arıtma tesisine ulaşacak. TESKİ ile Kızılpınar’da altyapı çalışmalarına başladık, hemen ardından asfalt ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz. 2017’de Ambardere’de TESKİ ile altyapı ve kanalizasyon çalışmalarına başlıyoruz. Kapalı Pazar Yerimiz ihaleye çıkma aşamasına geldi. Yeni bir pazar alanına kavuşuyoruz. Astsubay Lojmanları da park alanımıza dahil edilecek. Kasım ayı ile beraber hasretini duyduğumuz Kültür Park’ı projesi çalışmalarına da başlıyoruz. Yeni Kültür Merkezimizin temelini Tır Parkı alanında atıyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde Kavak Dere’nin ıslahı için ihale tamamlandı. Mahallemizi kötü kokulardan kurtaracağız. Veliköy’de yeni Düğün Salonumuzun temelini atıyoruz. İlçemizin tamamına yepyeni park alanları ve yaşam alanlarını kazandırıyoruz. Çerkezköyümüzün sokaklarını örnek sokaklarla güzelleştiriyoruz. Yeni stadımızı 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapmaya başladık. Çorlu Deresi’nin yeni bir baskına mahal vermemesi için sürekli olarak Devlet Su İşleri ile koordineli olarak çalıştık. Su baskınları için Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ 7 milyonluk bir yatırım yaptı ve artık korkulu rüya görmüyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN ANKARA’DAN DESTEĞE İHTİYACI VAR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçede 11 okul projesi olan ilköğretim okulunu Kızılpınar’da tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Akay, “Cengiz Topel Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun temeli atılacakBağlık Mahallemizde Çerkezköy’ün otoyol ile ikiye bölünen mahallesini söz verdiğimiz gibi yeni bir viyadük ile birbirine bağlayacağız. Çerkezköy’ün en önemli sorunu belki de yeni içme suyu hattı projesi! Korkudan bu yatırım yıllarca yapılmadı ve şu anda Çerkezköy’de eski sağlıksız boru hatları yüzünden her gün su kesintileri yaşanıyor. Proje ihalesi yapıldı ve proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah yeni içme suyu hattını ilçemize kazandıracağız. Çıktığımız bu yolda sizlerden aldığımız güçle 2016 sonu itibari ile çalışmalarımıza hız veriyoruz. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Kaybedilen zamana değil ileriye bakıyoruz. Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışımız ile aynı heyecanla Çerkezköyümüzü gelecek yarınlara taşımak için durmadan yürüyoruz. Hızla büyüyen Çerkezköy’ün devlet yatırımına ihtiyacı var, bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün Ankara’dan desteğe ihtiyacı var. Yeni elektrik altyapı yatırımına ihtiyacımız var, yeni bir stadyuma ihtiyacımız var, çocuklarımız kalabalık sınıflarda okuyor dolayısı ile yeni okullara ihtiyacımız var. Çerkezköy’ün yeraltı su kaynakları metrelerce aşağılardan çekilir hale geldi. Bu havzadan maalesef İstanbul’a su gönderiyoruz. Biz Çerkezköy’ü besleyecek barajların yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

GÜN BİR OLMA BERABER OLMA GÜNÜDÜR

 

Çerkezköy’ün, ödediği vergilerin karşılığını alması gerektiğini kaydeden Akay, “Kepçe ile veren Çerkezköy’ün çay kaşığı ile geri alması doğru değil. Biz hakkımızı istiyoruz. Bugünün diğer adı Cumhuriyet. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun adı. Bir tarihi değiştirme amacıyla gerçekleştirilmiş dünyanın en önemli projesi. 19 Mayıs 1919’da işgal altındaki vatan topraklarında inançlı bir direniş ile başlayan bir mucizenin adı Cumhuriyet. Bu mucizenin baş kahramanı Cumhuriyeti bizlere armağan eden, ulusal kurtuluş savaşımızın lideri, sarı saçlı mavi gözlü eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Bu topraklar için şehit olan askerimize polisimize vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yolda Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz ile el ele birlikte yürüyoruz. Bu yürüyüşte Cumhuriyetimize de demokrasimize de dokunmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Gün içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı tek yürek olma günüdür. Gün laik cumhuriyeti kararlılıkla sahiplenme ve savunma günüdür. Gün bu coğrafyada bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, kardeşçe yaşamış Türk Milleti’nin birer parçaları olarak bizleri ayırmak, bölmek isteyen hainlere, kansızlara karşı bir olma beraber olma günüdür. Gün cephede kazıyarak kazanılan zaferin ardından bunu milletinin çocuklarına armağan eden eşsiz liderimize Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüze her zamankinden daha fazla sıkı sıkı sarılma günüdür.

 

ETKİNLİKLER KONSER İLE SON BULDU

 

Akay, “Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramınızı bir kere daha kutluyorum. Ülkemizin sıkıntılı zamanlarında el ele vererek omuz omuza vererek ülkemizi sahipleneceğiz. Devletimize de, milletimize de sahip çıkacağız. Türkiyemizi kimseye teslim etmeyeceğiz. Türkiyemizi kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda sonsuza kadar onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak aydınlık geleceğe kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin tanıtım videosu ile Çerkezköy’ün tarihçesini anlatan video izlendi. Yapılan muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Model Grubu’nun solisti Fatma Turgut Çerkezköylüleri coşturdu. Uzun süre sahnede kalan Fatma Turgut’un şarkılarına hayranları eşlik ederken, sanatçı Fatma Turgut’a konser sırasında Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından çiçek takdim edildi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ - Mehmet AYAN

Foto / Celal KARAKURT