2017'de hangi ürünler desteklenecek?

Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli kapsamında havza/ilçe bazında desteklenecek ürünlerin dağılımı belirlendi. Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçe ilçe d

GÜNDEM 28.10.2016 20:48:00 0
2017

941 TARIM HAVZASININ ÜRÜN LİSTELERİ YAYINLANDI

 

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Bakan Faruk Çelik'in talimatlarıyla tarım faaliyetlerinin planlama çerçevesinde yapılması, toprakların boşa ekilmemesi, üretilen ürünlerin elde kalmaması ve arz talep dengesizliğinin yaşanmaması için hayata geçirilecek bu model ile belirlenen 941 tarım havzasının ürün listeleri yayınlandı. Yetkililer, “Havza bazlı destekleme uygulamaları kapsamında, insan sağlığı ve hayvansal üretim açısından önem arz eden buğday, arpa, çavdar, çeltik, dane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, pamuk, soya, yağlık ayçiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytinyağı ve yem bitkilerinden oluşan 19 ürün bazında değerlendirme yapıldı” ifadelerini kullandı.

 

SİSTEMDE 1 MİLYARDAN FAZLA VERİ YER ALDI

 

Ürünlerle ilgili çeşitli verilerle, il ve ilçelerdeki kamu, STK ve üniversitelerin tekliflerinin dikkate alınarak 1 milyardan fazla verinin yer aldığı Karar Destek Sistemi sonucunda, 941 havza/ilçe bazında dağılımın belirlendiği belirtilen açıklamada, “Bu model 2017 sezonunda uygulamaya geçecek. Desteklenecek ürünlerin dağılım listeleri; kooperatiflere, birliklere, odalara ve üreticilere duyurulmasıyla ilgili olarak il ve ilçe müdürlüklerine gönderildi. 2017 üretim sezonunda 941 havza/ilçe bazında desteklenecek ürünler kapsamında Çerkezköy ve Kapaklı’da Arpa, Buğday, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf ürünleri desteklenecek” ifadellerine yer verildi.

 

İŞTE İLÇE İLÇE DESTEKLENECEK ÜRÜNLER

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Çorlu, ve Ergene’de Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf desteklenecek. Hayrabolu’da Arpa, Buğday, Çeltik, Kanola, Tritikale, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf; Marmara Ereğlisi’nde de Arpa, Buğday, Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri desteklenecek. Malkara’da Arpa, Buğday, Çavdar, Çeltik, Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri; Muratlı’da Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri; Saray’da da Arpa, Buğday, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf desteklenecek. Şarköy’de Arpa, Buğday, Çavdar, Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Zeytinyağı ürünleri; Süleymanpaşa’da ise Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kanola, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf desteklenecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ