Minikler Cumhuriyeti coşkuyla kutladı

Çerkezköy'de Fatih Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Cansen Gürsoy Şen Anaokulu dün saat 09.30'da düzenlenen tören ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Minik öğrenciler şiirler o

GÜNDEM 28.10.2016 20:47:00 0
Minikler Cumhuriyeti coşkuyla kutladı

BİZE VERİLMİŞ EN BÜYÜK MİRAS

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’nda kutlama programı düzenlendi. Tören saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalara çok sayıda veli ve 200'e yakın öğrenci katıldı. Kısa bir konuşma yapan Anaokulu Müdürü Gülşenay Eken, “Cumhuriyet, takvimin 29 Ekim'i gösterdiği gün ilan edildi. Cumhuriyet, Atatürk'ün Türk ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseridir. 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar varlığını devam ettirmesini yürekten temenni ederim" dedi.

 

DİLEK TUTARAK BALONLARI GÖĞE BIRAKTILAR

 

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerinin Cumhuriyet temalı okudukları şiirleri ile program devam etti. Bireysel ve sınıfça okunan şiirlerin ardından velilere ve öğrencilere ay yıldızlı balon ve bayrak hediye edildi. Bir dilek bir balon ismini verdikleri kampanya gereği balon alan velilere tek tek tuttukları dilek soruldu. Kimi veliler mutluluk barış ve para dilerken kimi ise kadınlara ve çocuklara şiddetin olmadığı bir dünya diledi. 10. yıl marşının okunmasıyla birlikte velilerden son bir dilek tutarak, balonları göğe bırakmaları istendi; gökyüzü ay yıldızlı balonlarla süslendi.

 

Haber / Celal KARAKURT