Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptığı açıklama ile Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü; Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ün

GÜNDEM 28.10.2016 20:41:00 0
Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmalıyız

CUMHURİYET BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İFADE EDER

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı elde edildi. Tüm zorluk ve sıkıntılara karşı inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini hediye etti. Cumhuriyet dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifade eder. Bu sebeple Türk Mileti olarak Atatürk'ün kurduğu çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmalıyız” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ

 

29 Ekim tarihinin aynı zamand aÇerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olduğunu anımsatan Engin Camcı, “Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümü ile Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü birlikte kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ