Ücretlerini alamayan işçiler meydana indi

Kırklareli'nde, ücretlerini alamadıklarını için iş bırakan tekstil fabrikası işçileri, eylemlerini Valilik binası karşısındaki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na taşıdı.

GÜNDEM 28.10.2016 20:39:00 0
Ücretlerini alamayan işçiler meydana indi

FABRİKA MÜDÜRÜ SÖZ VERDİ

 

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında 150 kadar işçi, ücretlerini ve fazla mesai paralarını alamadıkları için dün iş bırakma eylemine başladı. Fabrika yöneticilerinin paralarını yatıracaklarını söylemelerine rağmen eylemi sürdüren işçiler, bugün de yatırılmaması üzerine eylemi Kırklareli Valiliği karşısındaki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na taşıdı. Meydanda toplanan yaklaşık 150 işçiden 2'si Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile görüşerek, yardım talebinde bulundu. Haklarını almak için eylemlerini sürdürdüklerini söyleyen işçilerden Emine Korkmaz, "Dün fabrika müdürü 'ödeyeceğiz' diye söz verdi. Fakat bu sabah yine ödenmedi. Biz de hakkımızı aramak için eylemimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

EYLEM 1 SAAT SÜRDÜ

 

İşçilerden Emine Sonbilen de seslerini duyurmak için Valilik önündeki meydanda toplandıklarını belirterek, "Sesimizi duyurmak istiyoruz. Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Kırklareli Belediye Başkanımıza giderek durumumuzu bildiriyoruz, yetkililerden yardım istiyoruz, çok mağduruz" diye konuştu. Kırklareli Valisi Civelek ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile görüşen işçiler yaklaşık 1 saatlik eylemlerinin ardından meydandan ayrıldı.

 

Marmara Haber