Devlet Hastanesi'nden bir ilk

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde Palyatif Bakım Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Evde bakımı zor olan ya da ağır ağrıları bulunan hastaların ağrılarını hafifletmek amacıyla

GÜNDEM 27.10.2016 19:33:00 0
Devlet Hastanesi

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Uz. Dr. Mustafa Dönmez, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Gülay Sarıçam, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve hastane yetkilileri katıldı. Açılışı yapılan ünitenin çok ağrılı hastaların ağrılarının dinmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için büyük bir imkan olduğunu söyleyen Başhekim Vekili Gülay Sarıçam, “10 yataklı bu ünitenin Çerkezköy kadar bölgeye de yararı olacak. İlçemize ve çevre ilçelere hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

 

ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ BÖLGE HASTANESİ OLUYOR

 

Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü belirten Kaymakam Metin Kubilay, “Her yıl 10 bine yakın nüfus artışı var. Çerkezköy Devlet Hastanesi bölge hastanesi oluyor. Burada yapılan çalışmalar bölgede faydalı oluyor. Bizler Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Kısa zamanda daha iyi duruma geleceğiz. Çerkezköy sadece organize sanayiyle marka kent olmasın sağlık alanında da marka kent olsun. Devlet hastanemiz ve özel hastanelerimizle gurur duyuyor, kendilerini tebrik ediyorum. Palyatif Bakım Ünitesi ağır ağrı çeken hastalarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak kurulan bir ünite. Şu an için 5 yataklı merkez ama yakın zamanda 15'e kadar çıkarma şansımız olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

YENİ ADS MERKEZİ YAPILACAK

 

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Türkiye genelinde en çok hasta kabul eden ve başarı yüzdesi yüksek olan bir merkez olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, "Çerkezköy sadece buraya hizmet etmiyor başka il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızda var. Rakamları takip ediyorum. Çok önemli hizmetler veriliyor. Çerkezköy'ün ileriki yıllarını düşündüğümüzde daha büyük bir alan gerekiyor. Valilik ve İl Sağlık Genel Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda Tugay'ın olduğu alanı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düşünüyoruz. Kapaklı'yı da düşündüğümüzde her yere hizmet verecek bir noktada, en yakın zamanda adımları atılacaktır" diye konuştu.

 

FAYDALI BİR ÜNİTE OLDU

 

Güzel bir hizmetin açılışı için bir araya geldiklerini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt Ayşe Doğan, “Faydalı bir ünite oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmet vermek adına yapılan bu gibi işlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Ufak bir çevre sorunumuz var, bunun da en kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY'DE BİR İLK

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hasta ziyaretlerinde bulunan protokol üyeleri, Palyatif Bakım Ünitesi'nde bulunan Down Sendromlu bir çocuğun durumu hakkında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nihal Küçükyazıcı’dan bilgi aldı. Küçükyazıcı ilk kez down sendromlu bir çocuğa genel anestezi ile ağız ve diş tedavisi yapıldığını belirtti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ayşe Doğan, "Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapıldı. İmkanlar yetmiyordu ve şimdi günümüzde artık yapılabiliyor. Nihan hanıma ve ekibine teşekkür ederim. Bu gönüllülük esaslı meşakkatli bir olaydır. Manevi boyutu çok önemli" dedi.