Esnaf Odası kurmak istiyoruz

Kapaklı ve Çerkezköy'de görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği yönetimi, dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Programda kon

GÜNDEM 26.10.2016 21:50:00 0
Esnaf Odası kurmak istiyoruz

54 ARKADAŞIMIZI MEZUN ETTİK

 

Kapaklı’da Hawthorn Suites By Wyndham Otel’de düzenlenen kahvaltı programında konuşan SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Sıkıntılar çok. Fakat Türkiye, Cumhuriyet kurulduğundan beri çok sıkıntılar atlattı. Allah’ın izniyle bunları da atlatacağız. 25 Mayıs 2015 tarihinde 29 bin 366 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren mesleki yeterlilik belgeleri vardı. Bununla ilgili Halk Eğitimi Merkezi ile beraber ortak çalışmalar yapacağımızı söyledik. Şu ana kadar 54 arkadaşımızı mezun ettik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

SÜRE 31 ARALIK’TA SONA ERECEK

 

Hedeflerinin daha fazla kursiyere ulaşmak olduğunu kaydeden Buz, yaklaşık 40 meslekte “mesleki yeterlilik belgesi” istendiğini belirterek, “Birçok sektör bunun hala farkında değil. Bu kanun için süre 31 Aralık’ta sona erecek. O tarihten itibaren belgesi olmayan hiçbir arkadaşımız inşaatlara giremeyecek. Mutlaka mesleki yeterlilik belgesi olması gerekecek. İnsanlar bu konuyu es geçiyor. Ceza yedikten sonra çalışanlar ve işveren bunun sıkıntılarını yaşayacak” dedi.

 

İMZA VERMEK İSTEMİYORLAR

 

Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olmadığına dikkat çeken Erol Buz, “Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bazı arkadaşlarımız bize destek verirken, bazıları da engel oluyor. Arkamızda bir eser bırakmamız gerekiyor. Karınca misali bir damla su taşıyabilirsek ne mutlu bize. Ekip olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belki çok yeterli olmayabiliriz ama bölgede ihtiyacı doldurmaya gayret ediyoruz. Oda kurulması için 600 civarında imza toplamamız gerekiyor ama hala toplayamadık. Bazı insanlar imza vermek istemiyor ve zorluklarla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT