Barın'ı kim nerede koruyor

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından önce gözaltına alınan ardından da serbest bırakılan Kapaklı İlçe Emniyet eski Müdürü Mehmet Ali Barın, yaklaşık 100 gündür firarda. Barın'd

GÜNDEM 25.10.2016 20:27:00 0
Barın

Meslekten ihraç edildikten sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Mehmet Ali Barın’ın Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde görüldüğü söylentileri Kapaklı’yı bir kez daha karıştırdı. İlçede müteahhitlik yapan iki arkadaşın Samsun yolculuğu esnasında Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde bir otelde konakladıkları sırada burada firari emniyet müdürü ile karşılaşmaları sonrası yaşanan diyalog adeta filmlere taş çıkartır cinsten oldu. Mütahit Z. Ç. ile yine Kapaklı’da Müteahitlik yapan B.D.’nin sorunsuz başlayan yolculuğu oteldeki konaklamayla adeta sorunlar yumağına döndü.

 

KİMSEYE BİR ŞEY SÖYLEMEYİN

 

İddiaya göre bir gecelik konaklamanın ardından otelden ayrılarak Samsun'a doğru yola çıkan B.D. ve Z.Ç., bir eşyalarını unuttuklarını fark edince tekrar otele geri döndü. Otel resepsiyonunda bir anda Kapaklı’dan tanıdığı iki ismi karşısında gören firari emniyet müdürü Mehmet Ali Barın, iki mütahhidi de kendisini gördüklerini kimseye söylememeleri konusunda uyardı. Barın, daha sonra durumu Kapaklı’daki bir başka mütahhide anlattı. Bu kişi de Samsun'a doğru seyir halinde olan B.D. ve Z.Ç.’yi arayarak “Bakın sakın kimseye bir şey söylemeyin. Siz bir şey görmediniz, duymadınız, bilmiyorsunuz. Bu adam suçsuz” diyerek kimseye bir şey söylememelerini istedi.

 

O İŞLE BU İŞİ KARIŞTIRMAYIN

 

İddiaya göre B.D. ve Z.Ç. kendilerini arayan müteahhitle aralarında alacak verecek meseleleri yüzünden dava olduğunu hatırlatarak “Davayı geri çekersen firari emniyet müdürünü gördüğümüzü kimseye söylemeyiz” dedi. Kapaklı’daki mütahhitten “O işle bu işi karıştırma” şeklinde olumsuz cevap alan B.D. ve Z.Ç., Gümüşhacıköyü Emniyet Müdürüne giderek firari emniyet müdürünün kendi ilçelerinde olduğunu, 15 Temmuz FETÖ darbesi sonrası kayıplara karıştığını ve her yerde arandığını söyledi. İfadeleri alınan iki Z.Ç. ve B.D. isimli müteahhitler Kapaklı’ya döndüklerinde benzer ifadeyi Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de verdi.

 

SAVCILIKTAN KORUMA İSTEDİLER

 

Kapaklı'da geçtiğimiz gün yaşanan yeni gelişme ile firari emniyet müdürünün kim ya da kimler tarafından kaçırıldığı; kim ya da kimler tarafından nerede saklandığı ise hala gizemini koruyor. Kapaklı’daki mütahit tarafından tehdit edildiklerini ileri süren Z.Ç. ve B.D. isimli müteahhitler Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’ndan koruma talebinde bulundular.

 

Haber / Şaban KARDEŞ