Tarihi doku korunacak

Kentin tarihini korumak adına çok önemli bir adım daha atan Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarihi dokusu olan evleri korumak adına vatandaşa yol gösterecek.

GÜNDEM 24.10.2016 20:20:00 0
Tarihi doku korunacak

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

 

Edirne Kent Merkezi’nde bulunan tescilli eserlerin maliklerine, başvuru olması durumunda gerekli teknik bilgi ve destek sağlanmasına, yine Edirne merkezde bulunan metruk binaların tespiti ve bu binaların yok olmasının önlenmesi amacıyla rölövelerinin hazırlatılması ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Edirne Merkezde kayıtlı cami ve çeşme 314 adet birinci grup tescilli anıt eser, konut ve işyeri olarak 700 adet ikinci grup tescilli sivil mimarlık örneği, 50 adet birinci grup tescilli resmi bina, 9 adet de köprü olmak üzere toplamda 1073 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunduğu biliniyor.

 

TEKNİK BİLGİ VE DESTEK SAĞLAYACAK

 

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, tescilli eserler konusunda yapmış olduğu mevcut çalışmalarına ilave olarak Edirne Kent Merkezi içinde bulunan tescilli eserlerin sahiplerine Belediyeye başvurdukları takdirde gerekli teknik bilgi ve destek sağlayacağını, belirtti. Ayrıca yine kent merkezinde bulunan metruk durumda olan binaları belgelemek için mevcut halini gösteren rölövelerinin hazırlatılmasının sağlanacağını ve bu binalar için gerekli tedbirlerin alınacağını ekim ayı meclis toplantısında görüşülerek karara bağladığı bildirildi.

 

Edirne Belediyesi aldığı bu kararla önemli bir hizmete imza atarak vatandaşa talep edildiği takdirde vereceği teknik bilgi ve destek sağlayacak. Ayrıca yapılarının belgelenmesi ve ayağa kaldırılmasını isteyenlere bu konuda hibe programları açan yardım kurum ve kuruluşlarının hibe başvuru dönemleri ve bu hibe programlarına nasıl başvuracakları hakkında yol göstermiş olacak.

 

Marmara Haber