Gülerçin'de imza günü

Çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Süleyman Bulut, Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji öğrencilerine yönelik imza günü düzenledi. İmza gününde Gülerçin Ko

GÜNDEM 23.10.2016 21:33:00 0
Gülerçin

ÖĞRENCİLERİMİZİN YORUM GÜCÜNÜ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

 

Süleyman Bulut’un yazarlığa nasıl başladığını anlatmasıyla başlayan söyleşide usta yazar daha sonra öğrencilere hayat hikâyesini anlattı. Söyleşi sonrasında öğrenciler, hafta boyunca kurulan kitap standından aldıkları kitapları usta yazara imzalatma imkanı buldu. Amaçlarının öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamak olduğunu belirten okul yönetimi, “Öğrencilerimizin kitaplara karşı ilgisini arttırmak ve kitap okumalarını sağlayarak hayal ve yorum gücünü arttırmak istiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizle okudukları kitapların yazarını tanıştırarak, ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

 

SÜLEYMAN BULUT KİMDİR?

 

Süleyman Bulut, çocuk edebiyatçısıdır. 1954 yılında Beyşehir­ Tolca Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesi’ni bitirdi. Tiyatroyla ilgilendi. Radyonun çeşitli programları için oyunlar, metinler, televizyon için masallar yazdı. Küçümen Karcık ve Aloş adlı çocuk oyunlarıyla Milliyet Sanat Dergisi’nin Çocuk Oyunu Yarışması’nda (1976) başarı ödülü aldı. Aynı yıl Dost adlı oyunuyla Hürriyet gazetesinin düzenlediği Muhsin Ertuğrul Oyun Yarışması’nda başarı ödülü aldı. Sarıtay, Kar Tanesi, Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa,Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler bazı önemli çocuk kitaplarıdır.

 

Haber / Mehmet AYAN