FETÖ itirafçısı hakim Çerkezköy'de görev yapmış

2005 yılında tayini Bolu'nun Göynük ilçesinden Çerkezköy'e çıkan ve iki yıl görev yaptıktan sonra 2007 yılı Haziran Kararnamesi ile tayini ile Ankara'nın Kalecik ilçesine çıkan Sulh Ceza Hakimi S.P,

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 23.10.2016 20:54:00 0
FETÖ itirafçısı hakim Çerkezköy

15 Temmuz'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından  firar eden Kara Harp Okulu Kurmay Başkanı Albay İ.P.'in meslekten ihraç edilen ve bir dönem  Çerkezköy'de de  görev yapan hakim eşi S.P. itirafçı oldu. Son olarak Gölbaşı'nda görev yapan darbe girişiminin ardından tutuklanan ve meslekten ihraç edilen hakim S.P ulusal bir gazeteye verdiği röportajda FETÖ yapılanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. 

"ÇERKEZKÖY'DE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra eşi ile tanıştığını kaydeden S.P " Tanışmamı Cemaat ‘abla’sı olan ve Amerika’da olduğunu bildiğim E. A. sağladı. E A.’nın eşi E A.’nın da eşim ve Kurmay Albay A. Z’nin ‘abi’si olduğunu eşimle evlendikten sonra öğrenmiştim.Eşim o zamanlar Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde üsteğmen görevi görevi yapıyordu. Cemaat’le ilgili bana hiçbir şeyden bahsetmiyordu ve normal Türk askeri gibiydi. Tekirdağ Çerkezköy’de çalışmaya başladık, kendisi kurmay yüzbaşıydı. İlhami, “Abi” dedikleri ve Çorlu’da bulunan kişilere gidip geldiğini bana söyledi. Ayda bir kez görüşmeye gidiyor, telefonunu kapatıyordu" dedi. 

"MAAŞININ BELİRLİ BİR ORANINI.."

Eşinin Genelkurmay Başkanlığına tayininin çıkması ile birlikte Yargıtay Tetkik Hakimliğine geçtiğini iddia eden S.P "  Burada çalışırken Cemaatçi olduğunu bildiğim mesai arkadaşım F.B. Ö. beni yemeğe davet etti. F., 4 kardeşti ve eşi de hâkimdi. Bana “Eğer bizim yargıdaki Cemaat’e dahil olmak istiyorsan, maaşının belirli bir oranını bize vermem gerekiyor” dedi. Kabul etmedim. F. bir daha beni toplantılara çağırmadı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada dosya istemeden evrak üzerinden, neden karar verdiğim sorulmuştu. Bu konuyla ilgili mahkememizin verdiği Youtube’un kapatılması kararına itiraz edilmişti. İtiraz üzerine konuşma içeriklerini bildiğim için dosyayı sehven istemedim, bu usul eksikliği olabilir, ancak ne şekilde karar vermem konusunda araştırma yaptım. Cemaatçi olarak bildiğim, aynı zamanda eniştem olan Hâkim F.Ö., Yargıtay 13. Ceza Dairesi’nde tetkik hâkimidir. O gün eniştem beni çağırdı. Bana orada bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin emsal kararı olduğunu, bu karar doğrultusunda karar vermem gerektiğini söyledi. Kendisi Gölbaşı’na gelmeden önce de beni arayıp “Gölbaşı’nda mısın? Oraya geliyorum, bir husus görüşeceğiz” demişti. Bu şekilde eniştem vasıtasıyla bana telkinde bulunup bu şekilde karar verdirdiler" dedi. 

EMRİ GÜLEN VERMİŞ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşanmasının ardından kayıplara karışan ve o günden bu yana firarda olan eşini 16 Temmuz sahabı son olarak gördüğünü kaydeden S.P "  15 Temmuz günü öğlen eve gittim ve eve gittiğimde eşim evdeydi. Bana  misafirlerinin geleceğini söyledi. 2 kişi geldi, gelenlerin kim olduğunu bilmiyorum. Yarım saat konuşup sonra hep beraber ayrıldılar. Kendisi heyecanlıydı, tedirgindi. Ancak bana bir olaydan bahsetmedi. Eşimi sabah gördüğümde bana kendisini affetmemi, emrin büyük yerden olduğunu, Fethullah Gülen’in emir verdiğini söyledi. Şu an nerede olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.