Teftişten alnımızın akıyla çıktık

Çerkezköy TSO Ekim Ayı Meclis Toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş raporu damga vurdu. Oda Başkanı Süleyman Kozuva raporda şahsı, yönetimi ve meclis ile ilgili çok ağır ithamlar?

GÜNDEM 19.10.2016 20:56:00 0
Teftişten alnımızın akıyla çıktık

AKSOY’UN YERİNE ÜNLÜ GELDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce görevinden ayrılan Mehmet Aksoy’un yerine ÇTSO Meclis Üyeliği’ne seçilen Reşat Ünlü, kendini tanıttı. Kapaklı’da Gayrimenkul Danışmanlığı yaptığını belirten Ünlü, kendisini ÇTSO Meclis Üyeliği görevine seçen Oda Yönetimi ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Reşat Ünlü’nün Odanın 6. Meslek Komitesi’nde aktif bir şekilde çalıştığını kaydeden Taha Ülker ise, “Mecliste de aktif bir şekilde çalışacağına inanıyorum” dedi.

 

GELİR-GİDER CETVELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Eylül ayı gelir-gider cetveli, banka cetveli ve mizan görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Odamızın Eylül ayı tahmini geliri 197 bin 500 TL olarak ön görülürken; tahmini gideri ise 205 bin 150 TL olarak tahmin edildi. Odanın Eylül ayı gerçekleşen geliri 329 bin 115 TL, gideri ise 125 bin 626 TL oldu. Odanın ilk 9 aydaki gerçekleşen toplam geliri 2 milyon 113 bin 89 TL, toplam gideri ise 1 milyon 497 bin 632 TL oldu. Odamızın kasasında 881 TL, bankalardaki hesaplarında ise 1 milyon 835 bin 460 TL bulunuyor. Mizanda ise 9 milyon 969 bin 176,95 TL ile denklik sağlandı” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

ÜLKER’İN YENİ YARDIMCISI GÜLER OLDU

 

Görevi sona eren Mehmet Aksoy’un yerine görev yapacak Meclis Başkan Yardımcılığı için gizli seçim yapıldı. Meclis üyelerinin tek tek kullandığı oyların sayımının ardından Meclis Başkan Yardımcılığı’na oy birliği ile Aktaş Güler seçildi. Ayrıca Aksoy’un ayrılmasının ardından boşalan İnşaat Komisyonu’na İsmail Akın; Üye ve Kurumlararası İlişkiler Komisyonu’na Mehmet Sait Erdem; Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonu’na Reşat Ünlü; Dış İlişkiler Fuar ve Sergi Komisyonu’na Hacı Mehmet Erdoğan ve Akreditasyon İzleme Komistesi’ne de Kadir Uz oy birliği ile seçildi. 

 

BİZİM İFADEMİZİ ALMADILAR

 

Toplantıda daha sonra bir süredir odada incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş raporu hakkında meclis üyeleri bilgilendirilmek istendi. Raporun özet olarak okunmasına karşı çıkan Rahmi Yılmaz, “Yönetim bu raporun okunmasını istiyorsa, raporun aslını getirir, fotokopilerini de meclis üyelerinin önüne koyar. Biz özet istemiyoruz. Öyle bir rapor geldiyse biz görelim. Siz Baknalıktan gelen raporu komple meclis üyelerine vermek zorundasınız. Olumlu veya olumsuz ne varsa görelim. Kaldı ki bizim teftişten de haberimiz yok. Bizim ifademizi almadılar. Sizin ifadenizi aldılar mı? Gelip gittiler. Biz bir şey bilmiyoruz” dedi.

 

TEFTİŞ GİZLİLİK İÇİNDE YAPILDI

 

Bunun üzerine konuşan Hacı Mehmet Erdoğan, “Ben İstanbul’da yaşıyorum benim haberim var teftişten, sen Çerkezköy’de yaşıyorsun haberin yok. Odayla bu kadar ilgisizsen hiçbir şeyden haberin olmaz” dedi. Meclis Başkanı Taha Ülker ise Rahmi Yılmaz’a hak verdiğini belirterek, “Teftiş gizlilik içinde yapıldı. Mecliste bilgilendirme yapılmadı. Bilinmemesi normal” dedi. Meclis Üyelerinden İsmail Akın ise “Allah’a şükür odamızda yapılan teftiş sonucu olumsuz bir şey çıkmadı. Şu olmasın. Birimize bir şey olsun da sevinelim gibi bir şey olmasın” dedi.

 

MECLİSİMİZ ZAN ALTINDA BIRAKILDI

 

Müfettişler tarafından yapılan incelemelerden ÇTSO’nun alnının akıyla çıktığını kaydeden Süleyman Kozuva ise “2 ay boyunca odamızı incelediler. Bize gelen raporda ‘Meclis üyelerine okunsun’ diye bir ibare geçmiyor” dedi. Bunun üzerine Rahmi Yılmaz da “Okumayın o zaman” diye karşılık verdi. Yılmaz daha sonra toplantıyı terk etti. Raporda çok ağır ithamlarla karşılaştıklarını belirten Kozuva, “Rahmi Yılmaz bu rapordan neden rahatsız oluyor acaba? Raporda 14 ağır itham var. Bunlar çok ağır ithamlar. Bu ithamlarda şahsım, yönetimim ve meclisimiz zan altında bırakıldı. Allah’a şükür 14 ithamdan da teşekkür alarak alnımızın akıyla temiz çıktık” dedi.    

 

TÜM RAPORU VE İTHAMLARI AÇIKLAYACAĞIZ

 

Rahmi Yılmaz’ın raporun tümünün meclis üyelerine dağıtılması konusunda haklı olabileceğini kaydeden Kozuva, “Öyle ise biz bu konuyu geri çekiyoruz. Bakanlığa bu raporun tümünün meclis üyelerine dağıtımıyla ilgili herhangi bir engel olup olmayacağını soracağız. Olumlu bir cevap gelmesi halinde Önümüzdeki mecliste tüm raporu ve ithamları burada sizlere açıklayacağız” dedi. Müfettiş raporunun Kasım Ayı Meclis Toplantısında okunmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ