Muhtarlar Devletin yüzüdür

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de kutlama töreni düzenlendi. Muhtarların Devletin halka en yakın temsilcisi olduğunun belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Çerke

GÜNDEM 19.10.2016 20:50:00 0
Muhtarlar Devletin yüzüdür

ANITA ÇELENK BIRAKTILAR

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saat 11.00’da Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün’ün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti.

 

MUHTARLARIMIZ ORTALAMA 13 BİN VATANDAŞA HİZMET EDİYOR

 

Muhtarlık kurumunun 19.  Yüzyıldan günümüze kadar ne gibi değişikliklerden geçtiğini anlatan Tahsin Akgün, muhtarlığın Devlet ile halk arasında bir köprü olduğuna vurgu yaptı. Akgün, “Muhtarlar, Devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi dEvletin yüzüdür. Çerkezköy’de toplam 10 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemiz nüfusunun 130 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde, her muhtarlık ortalama 13 bin vatandaşa hizmet etmektedir. Bu muhtarlıklar çok hızlı bir şekilde büyüyen ilçemizde halkın sorunlarını çözebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

KUBİLAY VE AKAY KATILAMADI

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayosoyla düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mukteber Kuralay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hiseyin Erdoğan, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve muhtarlar katıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay, yoğun programları nedeniyle törene katılamadı.

 

Haber / Mehmet AYAN