İnşaatlarda "Belgesiz işçi" çalışmayacak

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği ile Kapaklı Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu 54 kursiyerin katılımı ile başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan S

GÜNDEM 19.10.2016 20:45:00 0
İnşaatlarda

54 KURSİYER KATILDI

 

Cumhuriyet İlkokulunda iki sınıfta 54 kursiyerin eğitim aldığı kursta, ilk dersleri SATİVES Yönetim Kurulu Üyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Karaca ile Mimar Birol Turhan verdi. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere kursların sona ermesinin ardından mesleki yeterlilik belgesi verilecek. Zaman zaman derslere katılan SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, dernek olarak her anlamda topluma katkı sağlamak istediklerini söyledi.

 

BELGESİ OLMAYANLAR İNŞAAT ALANLARINA GİREMEYECEK

 

Yakın zamanda inşaatlara belgesiz işçilerin giremeyeceğini sözlerine ekleyen SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, “31 Aralık 2016 tarihi itibari ile Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçiler inşaatlara giremeyecekler. Belgesiz işçi çalıştıran ve belgesiz çalışanlar için maddi ceza yaptırımları olacak” ifadelerini kullandı. Erol Buz, konuşmasının sonunda tüm kursiyerlere başarılar diledi.

 

Haber / Mehmet AYAN