Yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, Hükümet Caddesi üzerinde yapımı devam eden köprü çalışmaları, Özcan Sokağın yürüyüş yolu olması için başlayan çalışmalar, Kızılpınar

GÜNDEM 12.10.2016 21:09:00 0
Yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor

KAZIKLAR TAMAM SIRA TEMEL ATIMINDA

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çerkezköy’de yapımı devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprü inşaası ve yol genişletme çalışmaları hakkında bilge veren yetkililer, 1 ay önce yapımına başlanan köprünün ‘fore’ kazıklarının çakıldığını belirterek en zorlu kısmın bittiğini ve köprünün temellerinin birkaç gün içersinde atılacağını dile getirdiler. Köprü çalışmalarının 1 buçuk ay içersinde tamamlanması bekleniyor.

 

ASPES HATTI KALDIRILDI ÇELİK BORULAR DÖŞENDİ

 

Köprünün yapımına devam edilirken diğer yandan; Polisevi, 75. Yıl İlkokulu ve Er Gazinosu’nun hazineye ait olan ve şu an kullanılan kısımlar belediye yetkililerince yıkılarak kaldırım ve yol genişletme çalışmalarına dahil edilecek. Hükümet Caddesi üzerinde TREDAŞ tarafından elektrik hatları yer altına alınırken, TESKİ de içme ve ana su hattı borularını değiştiriyor. Kanserojen madde oluşumuna sebep olan Aspes boru hatları kaldırılarak yerlerine daha sağlıklı olan çelik boru hattı çekilecek. 

 

ÖZCAN SOKAK’TA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

 

Özcan Sokak’taki çalışmaların devam ettiğini dile getiren belediye yetkilileri sokakta bulunan elektrik, doğalgaz, içme suyu hattı ve kanalizasyon hattının yenilendiğini belirtti. Özcan Sokak’ta bulunan elektrik hattının yıllar öncesinden çekildiğini ve artan nüfus ile direnci düşen hatların artık talebe karşılık veremediği için değişmesi gerektiğini dile getiren yetkililerin amacı ise çalışmalar tamamlandıktan sonra sokağa tekrar kazma vurulmaması. Aspes boru hattının yenisiyle değiştiğini dile getiren yetkililer modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini aktararak, atık su hattı çalışmalarının noktalandığını belirtti. Alt yapı çalışmalarında sona gelinen Özcan Sokak’ta kaldırım ve yol genişletme çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

 

KOLLEKTÖR HATTINDA KRİTİK DÖNEM

 

Yatırım programında yer alan Kızılpınar’daki atık su kollektör hattının çalışmalarının Kale Kilit fabrikası civarlarında bulunan kollektör hattına kadar ilerlediğini aktaran Çerkezköy Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri, terfi hattının yakınlarına kadar olan kısımdaki çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda Kızılpınar’ın cadde ve sokaklarında kollektör çalışmalarının yapılacağını dile getirdiler. Kollektör hattı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım ve yol çalışmalarına başlanacak.

 

İŞGALCİ ESNAFA DUR DENİLECEK

 

Son olarak Çerkezköy’ün işlek caddeleri üzerinde ve muhtelif sokaklarda satış yapan esnafların kaldırımları işgal ettiğine değinen yetkililer, yakın bir süre içerisinde esnafa kaldırım üzerindeki ürünlerini kaldırması yönünde uyarıda bulunacağını, aksi durum olursa bunun Çerkezköy Belediyesi yetkili birimlerince kanuni olarak yapılacağını dile getirdi. 10 metrekarelik dükkanların kaldırımı usülsüz kullanması sonucu 20 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve yayaların yürüyüş alanını işgal ettiğini söyleyen yetkililer, Çerkezköy’ün silüetine yakışmayan görüntünün önüne geçmek için gereklli çalışmaları başlatacak.

 

Haber / Celal KARAKURT