5,5 Milyon TL nerede kullanıldı!

Mustafa Ordu, kısa bir süre önce yazılı olarak Çerkezköy Belediyesi yetkililerine, '2005 yılında Atatürk Viyadüğü'nün yapılabilmesi için Çerkezköy Belediyesi 15 adet minibüs hattın

GÜNDEM 12.10.2016 21:01:00 0
5,5 Milyon TL nerede kullanıldı!

BU PARALAR HANGİ KALEM ADI ALTINDA ALINDI?

 

Atatürk Viyadüğü’nün yapımının üzerinden 11 yıl geçtikten sonra, viyadüğün yapımı için Çerkezköy Belediyesi’nin 15 adet minibüs hattı satarak 5,5 milyon TL elde ettiğini ve bu paranın nerelerde kullanıldığını sormak için ofisinde dün saat 11.00’da basın açıklaması düzenleyen Mustafa Ordu,” 2005 yılında Çerkezköy Belediyesi bir açıklama yaparak 15 tane minibüs hattını satıyorum ve takribi 5,5 Milyon TL parayla ada Atatürk Viyadüğünü yapacağım dedi. Kamuoyu da buna inanmış. Çerkezköy’de herkesin bildiği bir açıklama. Gazete arşivlerinde de var. Biz belediyeye müracaatta bulunarak, bu hatları 2005 yılında 25.Nolu Akarsu Birlik Minibüslerine siz vermişsiniz. Bunlardan 5,5 milyon para aldınız ve bu parayı belediyeye hangi kalemden aldınız. Bu parayı nereye kullandınız” diyerek yetkililere sorular yöneltti.

 

TALEP ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE REDDEDİLDİ

 

İhale usulü ile Atatürk Viyadüğü’nün yapıldığını dile getiren Ordu, minibüs hatlarının satışlarından elde edilen paranın belediye kasasına hangi kalem adı altına alındığını sorarak, durumun zabıta birimini ve muhasebeyi ilgilendirdiğine değindi.  Konu hakkında gerekli mercilere yazı yazdığını kaydeden Ordu, “ Yazdığımız yazıya cevap geldi. İlk olarak zabıtadan gelen yazıda bu konu hakkında müdürlüğümüzce herhangi bir işlem yapılmadı deniliyor. Bu durumda da zabıtanın bu işlemlerden hiç haber yok demek ki. Ayrıca yazılar Belediye Başkan Yardıjhjhmcısı İmdat Özgör’ün imzasıyla geliyor. Bir diğer yazıda Muhasebe tarafından bir sürü madde sıralanmış ve 40.maddeye göre takriben 2004-2009 yıllarını kapsadığı ve bu nedenle devlet arşiv yönetmeliğine göre evraklar zaman aşımı süresini kapsayabileceği ve ilgili talebiniz yerine getirilememiştir bilgilerinize arz ederiz dediler” ifadelerini yer verdi.

 

ANKARADAN BİLGİ İSTEYECEK

 

Belediye yetkililerinden kendisinin dahi şaşkınlıkla karşılayacağı şekilde cevaplar aldığını kaydeden Ordu, “Yazılarıma cevap olarak belediye yetkililerinin iki satır yazıyla bu parayı aldık ve şuraya harcadık demesi lazım. Bana öyle bir maddelerle yazı yazıldı ki bende şaşırdım. Bu konu içinde kendimizi o kadar yetiştirdiğimiz halde sanki sokaktaki çocuğa nane şekeri verip gidin demesi lazım. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Dün yeniden yazı yazdım ve belediye meclis ve encümen kararlarını verin diyorum. Buradan sayın belediye başkanına açık net söylüyorum bu vermiş oldukları alt kademe yazıları uygun değil. Eğer bu yazıda da sonuç alamazsam bu bilgileri Ankara Bilgi Edindirme ve Değerlendirme Kurumundan yazı ile isteyeceğiz. Ama işin o kadar gitmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ZAN ALTINDA KALACAĞIZ

 

Ordu son olarak ise minibüs hatlarını alanların son paralarını ortaya koyayak yatırım yaptıklarını dile getirerek, bu paraların hangi kalemle alındığını ve nerelere harcandığını bilmek istediğini aktardı. Ordu, “Bizlerde bilelim ki basın yoluyla kamuoyuna aktaralım. Bunu aktarmazsak kamuoyuna zan altında kalacağız. Bu konu senin işin mi diyenler ve diyecek olalar da ben bağımsız aday olduğum için bu açıklamaları yapmaya mecburum” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ