Velimeşe bozası marka haline geliyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Velimeşe Bozasının marka haline getirilmesi amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmeye başlandı.

GÜNDEM 12.10.2016 20:52:00 0
Velimeşe bozası marka haline geliyor

FİRMA TEMSİLCİLERİ KATILDI

 

Tekirdağ genelinde üretilen ve Tekirdağ ile özdeşleşmiş, Türkiye genelinde tanınırlığa ve bilinirliğe sahip ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması amacıyla Velimeşe’ye özgü boza marka haline getirilecek. Bu çalışmalar kapsamında Çorlu TSO'da Bölgedeki Coğrafi İşaretler konulu toplantı gerçekleştirildi. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ın başkanlık ettiği toplantıya Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Velimeşe'de boza üretimi yapan firmaların temsilcileri katıldı.
 

 

MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

 

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün yaptığı açıklamada, “Çorlu TSO olarak Velimeşe Bozası'nın tescili konusunda üniversitemiz ile ortak bilimsel çalışmalar yaparak marka haline getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca Ergene Kaymakamlığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı ile koordineli olarak çalışacağız. Amacımız bölgemizdeki yöresel ürünümüz olan Velimeşe Bozası'nı bir marka haline getirmek" diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ