Torpil iddialarına cevap verdi

Tepe Ortaokulu hakkında özel sınıf oluşturulduğu iddiası ile yazılan haberlerin ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan açıklamalarda bulunarak söz konusu iddianın g

EĞİTİM 11.10.2016 21:25:00 0
Torpil iddialarına cevap verdi

KARARI KURUL VERDİ ADALETSİZLİK YOK

 

Daha önce Tepe Ortaokulu’nda özel sınıf oluşturulduğu hakkında medyada yer alan iddiaların ardından açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, oluşturulan dil sınıfların, öğrencilerin başarı ortalamaları ve İngilizce sınavı başarı ortalamaları baz alınarak eşit bir şekilde 5 şubeye bölünerek öğrencilerin konuşlandırıldığını ve kesinlikle bir adaletsizlik yapılmadığını dile getirdi.  Hüseyin Erdoğan yaptığı açıklamada, “Tepe Ortaokulu’nun fiziki imkanları göz önünde bulundurularak okulun 5 adet dil ağırlıklı sınıf açılması kararı İngilizce zümre öğretmenler kurulunca alınmıştır. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile en az dört ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkan ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

 

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

19 Eylül tarihinde isteyen 5. Sınıf öğrencilerinin katıldığı İngilizce sınavının ardından aynı gün içerisinde sınav sonuçları açıklanarak sınıflar 5-Dil A, 5-Dil B, 5-Dil C, 5-Dil D ve 5-Dil E olarak ayrılmıştı. Okulun en başarılı 5. Sınıf öğrencisinin bu sınava katılmak istemediği ve normal eğitimin devam ettiği ders programıyla eğitimini sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, dil sınıflarında okumak isteyen öğrencilerin sınavda elde ettikleri başarı sonrasında genel ortalamasına da bakarak 5 şubeye eşit dağılım yapıldığını dile getirdi. Sınıfların başarı ortalaması ve dil sınavından elde edilen derecelerin birbirine yakın olduğunu, oluşturulan dil şubelerinde toplamda 176 öğrencinin bulunduğunu aktaran Erdoğan, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

SINIF ORTALAMALARINI AÇIKLADI

 

Sınııfların ortalamalarını da kamuoyu ile paylaşan Erdoğan, velilerin iddia ettiği gibi özel bir sınıf oluşumunun ders notu ortalamaları ile dahi olsa olamayacağını bunun Anayasa ve insan hakları açısından kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti. Özel sınıf uygulamasının olmadığını kaydeden Erdoğan, “Okulumuzda başarılı öğrenciler bir sınıfa başarısız öğrenciler bir sınıfa toplanması ile ilgili bir sınıf oluşumu yapılmamıştır. Sınıfların ortalaması bakanlığın takdir belgesi ile ödüllendirildiği not aralığı olan 85,00 ile 100,00 arasındadır” dedi.

 

SAYISAL VERİLER ORTADA

 

Hüseyin Erdoğan konuşmasının sonunda ise, “Öğrencilerin şube başarı durumlarının birbirine yakın olması için öğrenciler 4. Sınıf ağırlıklı yılsınu not ortalamaları dikkate alınarak ve yabancı dil puanına bakılarak oluşturulan yabancı dil ağırlıklı 5. sınıflarda başarı durumlarının birbirine yakın sınıflardır. 5-Dil A sınıfının ortalaması 92.5, 5-Dil B 93.3, 5-Dil C 92.4, 5-Dil D 92.5, 5-Dil E 95,2 olarak oluşmuştur. Herhangi bir eşitsizlik söz konusu değildir bunu sayısal veriler de kanıtlar niteliktedir. Şubeler eşit ayrıldı. Sınıf mevcudu ortalaması ise 30. Ayrıca veliler çocuklarının şubelerini değiştirmek için okula ve bizlere geliyorlar. Kesinlikle böyle bir şeyin önünü açamayız öğrenciler kendi sınıflarında okuyacak ve şube değişikliği yapılmayacaktır. Ayrıca bu oluşturulan dil sınıflarının geçerliliği 1 yıldır” şeklinde konuştu.  

 

Haber / Celal KARAKURT