Muhtarlar Kıbrıs'ta

Çerkezköy Belediyesi'nin destekleri ile Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği'nin düzenlediği seminere katılmak üzere Kıbrıs'a giden mahalle muhtarları, burada tarihi yerleri ziyar

GÜNDEM 9.10.2016 20:19:00 0
Muhtarlar Kıbrıs

ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Nevzat Kumru’nun başkanlık ettiği kafilede, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri Serdar Ürkmez, Ahmet Çetin ve Ayhan Çitil, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak yer aldı. Kafile, seminer sonrasında Kıbrıs’ın tarihi yerlerini gezdi. İlk olarak Mavi Köşk’ü gezen Çerkezköy kafilesi, daha sonra Kıbrıs Barış Harekatı’nın ilk çıkarmasının yapıldığı koy ile burada bulunan Mehmetçik Anıtı’nı ve Karaoğlanoğlu şehitliğini ziyaret etti.

 

ŞEHİR TURU YAPTILAR

 

Şehitlik ziyaretlerinin ardından Barış ve Özgürlük Müzesi’ni ziyaret eden Çerkezköy kafilesi daha sonra Rumların kaçarken geride bıraktığı askeri araçların sergilendiği Açık hava Müzesi’ne ziyarete bulundu. Serbest zaman bölümünde girne şehir merkezini dolaşan kafile, bu sırada alışveriş yapma imkanı da buldu. Heyet Girne Kalesi ziyareti ve Girne şehir turunun ardından kaldıkları otele geri döndüler.

 

Haber / Gökhan TEKER