58 FETÖ şüphelisi tutuklandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Çorlu'da 114 şüpheliden 58'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli hala aranıyor.

GÜNDEM 6.10.2016 21:05:00 0
58 FETÖ şüphelisi tutuklandı

36 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

 

15 Temmuz gecesi gerçekleşen kanlı darbe girişiminin ardından Çorlu’da başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 114 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 58'i tutuklanırken, 8 şüphelinin aranması devam ediyor. 36 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. 12 şüpheli alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Örgüt üyesi olan ancak pişmanlık duyanların savcılığa başvurmalarını isteyen Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadelede pişmanlık duyan vatandaşlarımız ve kamu görevlilerinin vereceği samimi ifadelerin, bilgi ve belgelerin yürütülen soruşturmalarda sağlayacağı katkı büyük önem taşımaktadır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyarak örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlileri ve vatandaşlarımız Türk Ceza Kanunumuzun 221'nci maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır" dedi.

 

BAŞSAVCILIKTAN ÇAĞRI

 

FETÖ terör örgütüyle ilgili bilgi ve belge veren vatandaşlara herhangi bir cezai işlem uygulanmyacağını kaydeden Sekücü, "Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işlemeyen kamu görevlilerine verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmalarını ve örgütün yapısını ortaya çıkararak bilgi ve belgeleri sağlamaları halinde herhangi bir cezaya hükmolunmayacaktır. Örgüt üyesi olan, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden, örgüt adına suç işleyen kamu görevlilerinin ve vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmalarını, örgütün yapısını ortaya çıkaracak bilgi ile belgeleri sağlamaları halinde cezaları büyük oranda indirilecektir. Bu şekilde pişmanlık duyan vatandaşlarımız ve kamu görevlileri, Cumhuriyet Başsavcılığımıza ya da en yakın kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT