Hasta profili değişti

Hain darbe girişiminin ardından askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması kararı ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne bağlanan eski Çorlu Askeri Hastanesi'nde görev yapan hekimler, uygulam

GÜNDEM 6.10.2016 20:37:00 0
Hasta profili değişti

KARARDAN MEMNUNLAR

 

Çorlu Devlet Hastanesi Münür Alkan Binası ismiyle hizmete devam eden hastanede görevli hekimler yaptıkları yazılı açıklamada, kararın hem bölgede yaşayan insanlar için hem de kendileri için avantaj olduğunu belirtti. Karardan önce, askeri hekim olarak görev yapan doktorlar, yenilikçi sağlık hizmetleri ile tanıştıklarını buna örnek olarak kardiyoloji uzmanı ve göz hastalıkları uzmanlarının kendi alanları ile ilgili anjio gibi özellikli hizmetlerde hem askeri personele hem de sivil vatandaşlara hizmet etmeye başladıklarını belirtti. Hekimler, bu tür özellikli birimlerin askeri hastanede olmamasının, kendi kariyerleri açısından eksiklik olduğunu, bunun giderilmesinden mutlu olduklarını söyledi.

 

SAĞLIK HİZMETİ VERİMLİ HALE GELDİ

 

Sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmış olması sebebiyle sözleşme yenilemek için hastaneye başvuran uzman erbaşların hekim eksikliğinden dolayı başka hastanelere sevk edilmesinin ortadan kalkacağını, genelde tek branş ile çalışan askeri hastanelerde yaşanan izin, rapor gibi sorunların yaşanmayacağını belirten hekimler, “Sağlık Bakanlığında kurumların alımlarını tek merkezden yapması ile ucuza mal ettikleri tahlil gibi hizmetlerden faydalanabiliyoruz. Bu sayede sağlık hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde sunulmaya başlandı. Değişen hasta profili sayesinde mutlu olduk” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ