Akay Sirkülasyon Projesi'ni anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisine ziyarette bulunan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Başkanı Mustafa As ve oda yönetimine ilçede yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan Sirkülasyon P

GÜNDEM 5.10.2016 20:54:00 0
Akay Sirkülasyon Projesi

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNALIM

 

Atatürk Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi ve Öztrak Caddesi’nin proje kapsamında tek yöne çevrileceğini belirten Başkan Vahap Akay, “Projeler üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Tek yön sistemi Altıyol Kavşağındaki trafiği bir nebze olsun rahatlatacaktır. Fakat bu da tek başına yeterli değil. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerin de katılımıyla bir toplantı düzenleyelim. Orada fikir alışverişinde bulunalım” diye konuştu.

 

DURAK HARİCİ İNDİ-BİNDİ ORTADAN KALDIRILMALI

 

Trafik sorununun çözümü için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Mustafa As, “Ana caddeler üzerinde durak harici indi-bindi ortadan kaldırılmalıdır. Kaldırımlar genişletilirken; cepler yapılıp buralarda mutlaka duraklar belirlenmelidir. Özellikle öğrenci servisleri park konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Sivil araçlar okulların etrafında yoğun bir şekilde park ediyor. Öğrenci servisleri park edecek yer bulamıyor. Öğrencilerimiz servislerine yol ortasında binmeye çalışıyor. Trafik yetkilileri ile durumu paylaştık” dedi.

 

SERVİS ARAÇLARI İÇİN AYRI YOL İSTEDİLER

 

Personel ve öğrenci taşımacılığı konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise, “Devlet Hastanesi tarafı araç parkı engellenerek rahatlatıldı. Ancak servis saatlerinde yine de yoğunluk oluyor. Servis araçları için ayrı yol yapılması çok uygun olur. Bu konuda da sizlerden bir çözüm bekliyoruz” dedi.

 

EMNİYETİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

 

Personel servisleri konusunda en çok sıkıntı çekilen yerlerden birinin de Amfi Tiyatro çevresi olduğunu kaydeden Başkan Vahap Akay, “Kaldırım paylarını alıp yolu genişlettik ve köşeleri kırdık. Ancak vatandaşlar bu sefer de oralara araç park etmeye başladı. Bu konuda biraz emniyetin desteğine ihtiyacımız var. Bu konuyu da kısa süre içinde çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ