Muhtarlar Kıbrıs yolcusu

Çerkezköy Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısının ilk oturumu dün saat 15.00'da yapıldı. Toplantıda ilçede görev yapan mahalle muhtarlarının 6-10 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs'ta düzenl

GÜNDEM 3.10.2016 20:41:00 0
Muhtarlar Kıbrıs yolcusu

KAFİLEYE 5 MECLİS ÜYESİ DAHA EKLENDİ

 

Mali Hizmetler Müdürlüğünün performans programının oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi ile başlayan toplantı, 2017 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespitinin Tarife Komisyonuna havale edilmesi ile devam etti. 2017 yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretlerinin tespiti ve 2017 mali yılı gelir tarifesi konuları Tarife Komisyonuna gönderildi. 2017 mali yılı gelir ve gider bütçesi konusu ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantı Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi Tahsin Akgün’ün Kıbrıs’ta düzenlenecek olan eğitim seminerine katılma talebinin görüşülmesi ile devam etti. 6-10 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlenecek olan muhtarlar toplantısına 10 mahalle muhtarı, 4 basın mensubu, bir doktor ve bir de belediye personelinin gitmesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Vahap Akay, Kıbrıs gezisine isteyen meclis üyelerinin de gidebileceğini belirtti. Akay’ın tavsiyesi üzerine 5 meclis üyesi daha Kıbrıs kafilesine katıldı.

 

MUHTARLARIMIZIN SIK SIK GÖNDERİLMESİNDEN YANAYIM

 

AK Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar “Yerel yönetimlerde muhtarların yeri çok önemlidir. Ben de eski bir muhtar olarak bu tür seminerlere muhtarlarımızın sık sık gönderilmesinden yanayım. Belediye meclisine bu duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum” dedi. AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip ise yaklaşık 2 ay önce gazilerin Kıbrıs’a gönderildiğini anımsatarak, “O gün gaziler ile birlikte geziye katılan Türk Hava Kurumu Başkanı Mustafa Zümbül ve Türk Kızılayı Şube Başkanı Ertan Aşut’un ve bir iş adamının isimleri alınan karar neticesinde bizlere telaffuz edilmedi. Zabıtlarda da görünmediğini düşünüyorum. Ben bu kararın incelenip bizlere bir sonraki mecliste rapor sunulmasını istiyorum” dedi.

 

MİLLİ SPORCU ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Samsun’da düzenlenen Dünya Karate şampiyonasında kata dalında Dünya Şampiyonu olan Oğuzhan Genç’in ödüllendirilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilirken; Kızılpınar Mahallesi 567, 711, 801 ve 802 adalar arasında kalan alanla ilgili uygulama imar planı değişikliği talebi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 parsele ilişkin dilekçesi de görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Belediye hisse satışları ile ilgili dilekçelr de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. GOP Mahallesi’nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yeni binasına Prof.Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi isminin verilmesi talebi de İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Toplantının ikinci oturumu 14 Ekim Cuma günü saat 15.00’de yapılacak.

 

Haber / Gökhan TEKER