MÜSİAD'ta Dost Meclisi

Kurulduğu günden bu yana, gerek bölgeye, gerekse üyelerine yönelik başarılı çalışmalar yürüten MÜSİAD Tekirdağ Şubesi, Karz-ı Hasen Sandığı konulu, Dost Meclisi Toplantısı yaptı. Topl

GÜNDEM 3.10.2016 20:28:00 0
MÜSİAD

BU GÜZEL GELENEĞİ SÜRDÜRMELİYİZ

 

Karz-ı HasenSandığı’nın önemine değinen MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Aslan, “Bu sandığın amacı, hiç bir çıkar gözetmeksizin, sırf Allah’ın rızasını kazanmak adına hizmet etmektir. Bugün burada MÜSİAD tarafından kurulan Karz-ı Hasen Sandığı’nın önemini anlatmak ve anlamak için toplanmış bulunuyoruz. Karz-ı Hasen Allah’ın rızasını kazanmak ve din kardeşinin sıkıntısını gidermek amacı ile ödünç vermektir. Her şeyin sahibi ve maliki olan Allah hiçbir şeye muhtaç değildir, O Samet’tir yani her şey ona muhtaçtır. Yüce Allah kullarını iyilik yapmaya, güzel ve hayırlı işlere yönlendirmeye teşvik eder. Karz-ı Hasen’de, öyle bir teşviktir ki, buna insanın ihtiyacı vardır. Bu güzel geleneği sürdürmeli ve Cenab-ı Allah’ın bunu karşılıksız bırakmayacağını bilmeliyiz. Toplumu oluşturan fertler arasındaki sosyal yardımlaşma duygu ve olgusu İslam'ın tavsiye ettiği en önemli konulardan biridir. Faiz batağına saplanmamak için fahri bir yardımlaşma türü olan Karz-ı Hasen’e, işlerlik kazandırmak gerekir” dedi.

 

SİYASİ BİR KARAR

 

Aslan şöyle devam etti: “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye’nin kredi notunu düşürmesini siyasi olduğunu düşünmekteyiz. Biz, ülkemize ve ekonomimize güveniyor ve bu şoku da atlatarak yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Bu noktada ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları, kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirmektir. Tüm dünyaya en güzel cevabı bu şekilde vermeliyiz. MÜSİAD olarak, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız. Dünyanın her yerinden işadamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD Expo’nun 16.sını ve Uluslararası İş Platformunun 20.sini - 12 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca MUSİAD TekirdağŞubesi ev sahipliğinde 3-4 Şubat 2017 tarihinde Genel İdare Kurulu Toplantısı’nı yapacağız.”

 

Haber / Gökhan TEKER