29 Ekim coşkuyla kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlama programının oluşturulması amacıyla Çerkezköy Kaymakam

GÜNDEM 29.09.2016 20:30:00 0
29 Ekim coşkuyla kutlanacak

TOPLANTIYA KAYMAKAM KUBİLAY BAŞKANLIK ETTİ

 

Kutlama Komitesi Toplantısı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı temsilcisi Tank Yarbay Tunay Kanbur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Merkez Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Kenan Sezgin, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kurulay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ile basın mensupları katıldı.  

 

BU YIL ÇOK DAHA COŞKULU KUTLAYALIM

 

29 Ekim tarihinin Çerkezköy için ayrı bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kubilay, “29 Ekim, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü olduğu gibi, aynı zamanda Çerkezköy’ün kurtuluşunun da 94’üncü yıl dönümü olması nedeniyle çok önemli bir tarihtir. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamalarının, bu yıl çok daha coşkulu ve görkemli bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.  

 

YENİ FİKİRLERE İHTİYACIMIZ VAR

 

Kutlama programının belirlenmesi için Kutlama Komistesi’nin yaklaşık bir ay önce çalışmalara başladığını kaydeden Kubilay, “Bu yılki programda Belediye Başkanımız ve şahsım konuşma yapacak. Bunun dışında kutlama programlarında olması gerek her şey olacak. Fakat kutlamaların daha coşkulu olması adına yeni fikirlere ihtiyacımız var. Bunlardan biri Gazeteci Şaban Kardeş’ten geldi. Kendisi bize Atatürk Caddesi’nde bir resim sergisi oluşturulması önerisinde bulundu. Bu öneriyi de hemen kutlama programına eklettirdim” dedi. Kaymakam Kubilay ayrıca Kutlama Komistesi’nin bünyesinde bir alt komisyon oluşturulmasını ve bu komisyonda basın kuruluşları temsilcilerinin de yer almasını istedi.  

 

KUTLAMA PROGRAMLARI BİRLEŞTİRİLMELİ

 

Kutlamalara katılımın artırılması gerektiğine dikkat çeken Gazeteci Şaban Kardeş, “Sanayi kuruluşlarının çalışanları, STK’lar, çiftçiler, öğrenciler o gün o alanda bir arada olmalı. Hemşeri dernekleri de kendi yöresel kıyafetleri ile gelerek kutlamalara renk katabilir” dedi. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin de “Biz geçen yıl Cumhuriyet koşusu düzenledik ve çok büyük ilgi gördü. Bu yıl da yapmayı planlıyoruz” dedi. Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Belediyesi’nin kutlama programı ile Kaymakamlık kutlama programının birleştirilmesinin de kutlamaların coşkulu bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ