İşgaller kaldırılacak

Şiddetli yağışlarda suyun akışını engellediği için Pınarça Deresi'nde taşkınlara neden olan köprü, 3 hafta önce DSİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında yıkılÄ

GÜNDEM 27.09.2016 22:06:00 0
İşgaller kaldırılacak

Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve DSİ tarafından yıkılan köprünün yerine yapılması planlanan yeni köprünün kazıklarının çakılmasına başlandı.

 

KÖPRÜNÜN KAZIKLARI DİKİLİYOR

 

Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Lojmanları yanında bulunan köprünün yıkım çalışmalarına yaklaşık 3 hafta önce başlandığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Eski köprünün yıkım çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise yeni yapılacak olan köprünün kazıklarının çakılmasına başlandı. DSİ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 2 ay için yeni köprünün kullanıma açılması hedefleniyor. Yeni köprü 20 metre genişliğinde, 27 metre uzunluğunda olacak. Mevcutta 2 şeritli olan köprü tamamlandığı zaman 4 şeritli olacak. Yeni köprü tamamlandığı zaman Pınarça Deresi’nin taşkın ihtimali en aza düşmüş olacak” dedi.

 

KALDIRIMLAR 4’ER METRE OLACAK

 

DSİ yetkilileri köprü çalışmalarını aralıksız sürdürürken; Çerkezköy Belediyesi de Hükümet Caddesi’ni genişletmek için kolları sıvadı. Cadde üzerinde bulunan okullar, polis evi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin işgal ettiği belediyeye ait alanların caddeye ekleneceğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bu alanların da eklenmesi ile birlikte Hükümet Caddesi toplam 25 metre genişliğinde olacak” dedi.

 

HÜKÜMET CADDESİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

 

Yeni düzenlemelerle toplamda 25 metre genişliğe kavuşacak olan Hükümet Caddesi’nde yolun kullanılan kısmının 17 metre genişliğine yükseltileceğini kaydeden Başkan Akay, “Kaldırımlar da 4’er metre olacak. Caddede ışıklandırma çalışmaları da yapılacak. Kaldırımlarda ayrıca peyzaj çalışmaları da gerçekleştirilecek ve Hükümet Caddesi modern bir görünüme kavuşturulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ