Pınarça Deresi temizlendi

Çerkezköy Belediyesi yaklaşan kış ayları nedeniyle Pınarça Deresi'nde meydana gelebilecek taşkınların önüne geçebilmek adına başlattığı temizlik çalışmalarını tamamladı.

GÜNDEM 27.09.2016 21:51:00 0
Pınarça Deresi temizlendi

KIŞ AYLARI YAKLAŞTI

 

Hemen her şiddetli yağışta taşkınların meydana geldiği Pınarça Deresi’nin temizlenmesi için kısa süre önce özel bir ekip oluşturulduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Dere yataklarının temizliği bizim sorumluluğumuzda olan bir konu değil. Fakat kış ayları yaklaştı. Önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek şiddetli yağışlar kapsamında eli kolu bağlı duramazdık. Biz de olası bir dere taşkınının daha önüne geçebilmek adına çalışmalarımızı sıklaştırdık. Bu çalışmalardan biri de dere yataklarının temizlenmesi oldu” dedi.

 

ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK 20 GÜN SÜRDÜ

 

Pınarça Deresi’nin temizlenmesi için özel bir ekip oluşturulduğunu belirten Başkan Akay, “Ekibimiz titiz çalışmalar sonucu bin 800 metre uzunluğundaki hat boyunca dere yatağına bulunan balçık, inşaat atığı ve otları temizledi. Bu çalışmalar yaklaşık 20 gün sürdü. Kış mevsimi yaklaştı. Biz artık Çerkezköy’de taşkın felaketi yaşamak istemiyoruz. Bunun için elimizden geldiğince tüm önlemleri almaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ