Gürkan'a yeni bina için teşekkür

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, İtfaiye Haftası dolayısıyla, beraberindeki İtfaiye amirleri ile birlikte, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Baskak, Başkan G

GÜNDEM 27.09.2016 21:46:00 0
Gürkan

BİNAYI ÇOK BEĞENDİLER

 

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, Edirne İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, İtfaiye Çavuşu Lütfü Kırdar ile İtfaiye personeli Akın Alay, makamında ziyaret ettiler. Edirne İtfaiyesi’nin kuruluş tarihinin, Türkiye’de İtfaiyeciliğin başlamasına dayandığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İtfaiyesi’nin kurulduğundan bu yana gerektiği gibi bir binaya kavuşturulmadığını belirtti.

 

İTFAİYEMİZ YENİ BİNASINA KAVUŞTU

 

Gürkan, göreve başladığı ilk gün itibariyle Edirne İtfaiyesi’nin yerinin ve konumunun kendisini rahatsız ettiğini ifade ederek, “Edirne Belediyesi olarak önceliğimiz vatandaşın can güvenliği sonrasında da mal güvenliği. Tabi hizmeti gerekli imkânlar ölçüsünde yapabilirsiniz. Bunun için de vatandaşımızın can ve mal güvenliği diyorsak, itfaiye çalışanlarımızın daha iyi şartlarda görev yapmasını sağlamaktı. Gerekli şartları yarattık ve sonunda İtfaiyemiz yeni binasına kavuştu” diye konuştu.  Yeni Edirne İtfaiye Binası’nın Türkiye’de birçok ile örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, yeni binayı görmek için çeşitli belediyelerden yetkililerin geldiğini belirtti.

 

PERSONELİN MOTİVASYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ

 

Edirne İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, İtfaiye Teşkilatı’nın 25 Eylül 1923 yılında askeriyeden belediyelere devredilişin milat kabul edildiğini belirterek, “itfaiyeciliğin ateşin bulunmasıyla başladığını söyleyebiliriz” dedi. Baskak, Yeni Edirne İtfaiye Binası’nın İtfaiye personelinin çalışma motivasyonu açısından çok olumlu etkiler yarattığını ifade ederek, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a yeni bina için tüm çalışanlarımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Yeni binayla bize özgüven geldi, rahatlık geldi” diye konuştu.

 

Marmara Haber