Tedbirlerinizi alın

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 25 Eylül – 01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye ekiplerinin görevi ve vatandaşların alması gereken tedbirler konusunda Edirn

GÜNDEM 26.09.2016 20:20:00 0
Tedbirlerinizi alın

EVDEN ÇIKARKEN OCAĞI KAPATIN

 

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Saraçlar Caddesi’ne stant açtı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiren ekipler, ayrıca yaşanması muhtemel kazaların önlenmesi için alınması gereken tedbirler ile ilgili uyarıda bulundu. İtfaiye Haftası’nda halkı bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Edirne Belediyesi İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, tanıtım çalışmalarına okullarda da devam edeceklerini söyledi. Alınacak olan küçük tedbirle birçok ev kazasının ve yangının önlenebileceğini belirten Göbel, “Mutfaklarda yangın güvenliği için ocaktaki tavaları kontrolsüz bırakmayın. Ocağı kullandığınız zaman mutfaktan çıkmayın, çıkmak zorundaysanız da lütfen ocağı kapatınız. Evinizin her katına duman alarmı takın ve pilleri düzenli olarak test edin.  Mutfağınızda gaz alarm dedektörü kullanın ve susmalı düğmeli bir duman alarmı alın” ifadelerine yer verdi. Edirne Halkı’na dağıtılan broşürlerde ise yaşanması muhtemel kazaların önlenmesi için alınması gereken tedbirlere yer verildi. 

 

SİGORTALARA TEL SARMAYIN

 

Elektrikli ev aletlerinin kullanımı sırasında da birçok kurala uyulması gerektiğine dikkat çeken Göbel, “Elektrik kablolarını ve elektrikli aletleri sudan uzak tutun. Emek kızartıcısının temiz ve tül, perde, havlu gibi her türlü malzemeden uzak olmasına özen gösterin. Aynı prizden birden çok çıkış almayın. Sigortalara tel sarmayın. Elektrikli aletleri fişten çıkartmayı ihmal etmeyin” dedi. Kış aylarının yaklaştığına dikkat çeken Göbel, vatandaşların bacalarını yılda bir defa yetkili servislere temizletmelerini istedi.  Kömürlü ve merkezi sistem doğalgaz bacalarının özellikle bu aylarda temizletilmesi gerektiğini ifade eden Göbel, özellikle merkezi sistem doğalgaz bacalarına örümceklerin ve arılar yuva yapabileceğine, kontrol edilmezse tehlike yaratabileceğine dikkat çekti.  Yangın sırasında ise panik yapılmaması gerektiğini ifade eden Edirne Belediyesi İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, 110 İtfaiye Hattı’ndan vakit kaybetmeden yetkililerin bilgilendirilmesini, yangın yerinin adresini ve vatandaşın iletişim numarasının doğru olarak vermesi gerektiğini belirterek, “Kendinizi riske atmadan yangını söndürmeye çalışın, yangını çevrenizdekilere duyurmaya çalışın, yangın sahasına girmeyin” dedi.