Dolandırıcılara operasyonla yakalandı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası Tekirdağ'da kendilerini polis olarak tanıtarak 65 yaşındaki Müzeyyen Güder'den 115 bin lira alan dolandırıcılar suçüstü yakalandı.

GÜNDEM 25.09.2016 22:21:00 0
Dolandırıcılara operasyonla yakalandı

ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Süleymanpaşa’da meydana gelen olayda, Müzeyyen Güder’i telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp banka hesaplarındaki paraların FETÖ/PDY örgütü tarafından ele geçirildiğini iddia etti. Dolandırıcılar, Güder’den bankadaki parasını ve evdeki ziynet eşyalarını gönderecekleri sözde polise vermelerini istedi. Müzeyyen Güder, bankadan çektiği 100 bin lira ile 15 bin liralık ziynet eşyasını gelen şüphelilerden birine verdi. Daha sonra yeniden arayan dolandırıcılar evini satmasını ve parayı kendilerine vermesini istedi. Bu durumundan şüphelenen Müzeyyen Güder, avukat olan yeğenine olanları anlattığında dolandırıcılık ortaya çıktı. Avukat yeğeniyle birlikte polise başvuran Müzeyyen Güler yaklaşık 115 bin lirasını kaptırdığını anlatıp şikayetçi oldu.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Müzeyyen Güder’in evini satmak istememesi üzerine bu kez de bankadan kredi çekip kendilerine vermesini isteyen dolandırıcılardan biri parayı almak için geldiğinde polis ekipleri operasyon düzenledi. Para sandığı çantadan kağıt çıkması üzerine şaşıran dolandırıcı polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Yapılan incelemede şüphelilerin A.Ö., M.D. ve M.D. olduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Ö., M.D. ve M.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Çerkezköy Haber