TRAKYAKA Kırklareli'nde toplandı

Trakya Kalkınma Ajansı aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Kırklareli Valiliği'nde düzenlendi. Toplantıda 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan projel

GÜNDEM 25.09.2016 22:20:00 0
TRAKYAKA Kırklareli

BAŞARILI PROJELER ONAYA SUNULDU

 

Tplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin,  Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş,  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. Bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirildiği toplantıda 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan projeler Yönetim Kurulu onayına sunuldu. Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi Güdümlü Projesinin başlatılması hususu görüşüldükten sonra gündemdeki diğer konuların karara bağlanmasıyla yönetim kurulu toplantısı sona erdi.

 

TRAKYA MERKEZ OLACAK

 

Toplantı sonrasında Kırklareli Valiliği’nde Trakya Bölgesi’nde damızlık hayvan üretimi ve süt üreticiliği konusunda bir toplantı düzenlendi. Trakya Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üniversite, ilgili dernek, birlik temsilcileri ve üreticiler de hazır bulundu. Katılımcılar Trakya Bölgesi’nde hayvancılık ve süt üretimine ilişkin mevcut durum bilgilerini ve Trakya Kıvırcığı ve Trakya Peynirinin markalaşması ve coğrafi işaret alması konusunda görüşlerini paylaştılar.

 

BÖLGEDEKİ PAYDAŞLARIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ ÖNEMLİ

 

Görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantıda öne çıkan konular ise şunlar oldu: “Trakya Bölgesi damızlık hayvan merkezi ve süt üretiminde bir üs olabilir. Bölgenin damızlık hayvan ve süt üretimi konusunda mevcut durumunu tespit etmek, güçlü-zayıf yönlerini belirlemek amacıyla illerde komisyonlar kurulmalı ve komisyonlar belirli aralıklarla bir araya gelerek Trakya Bölgesi için ortak atılacak adımları belirlemelidir. Trakya Kıvırcığı ve Trakya Peynirinin markalaşması ve coğrafi işaret alması yolunda Bölgedeki paydaşların birlikte hareket etmesi önemlidir. Coğrafi işaret başvuru sürecinde Trakya Beyaz Peyniri ve Trakya Eski Kaşarı için ayrı başvurular yapılmalıdır. Markalaşma ve coğrafi işaret alma konusunda adımlar atılırken bölgemizin hastalıklardan ari bir bölge olduğu da vurgulanmalıdır. Hedeflenen ürünlere coğrafi işaret alma süreci tamamlandıktan sonra konunun takibinin yapılması da oldukça önemlidir.”

 

Marmara Haber