4 milyonluk tokat

Kurbanlık hayvanları alıp, paralarını İstanbul Zeytinburnu'ndaki kurban pazarında sattıktan sonra ödeyeceklerini belirten 3 kişilik şebeke, bu yolla Kars, Çatalca, Saray ve Çerkezköy'den yaklaş?

GÜNDEM 25.09.2016 19:24:00 0
4 milyonluk tokat

Kurban Bayramı öncesinde birçok şehirden topladığı kurbanlık hayvanları İstanbul’da satan fakat sahiplerine paralarını ödemeyen şebeke Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu çökertildi.

 

TOPRAK’IN 53 BÜYÜKBAŞ HAYVANINI ALDILAR

 

Şebekenin kurbanlarından biri de Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak oldu. Şüphelilerin Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy’e gelerek kendisi ile görüştüğünü söyleyen Hasan Toprak, “Benden yaklaşık 500 bin TL karşılığında toplam 53 adet Büyükbaş hayvanı aldılar. İstanbul Zeytinburnu’ndaki kurbanlık hayvan pazarında satıp paramı göndereceklerdi. Bayram geldi geçti, ama adamlardan ses çıkmadı. Sonradan araştırdığımızda bu şebekenin Kars, İstanbul ve Tekirdağ’da da aynı yöntemle hayvanları aldıkları ve ortadan kaybolduklarını öğrendik” dedi.

 

4 MİLYONLUK VURGUN

 

Üç şüphelinin sahte kimliklerle kendilerini tanıttıklarını belirten Hasan Toprak, “Kars’tan yaklaşık 1 milyon TL’lik, İstanbul’un Çatalca ilçesinden yaklaşık 1,5 milyon TL’lik ve Saray’dan da yaklaşık 1 milyon TL’lik kurbanlık hayvan alan şüphelilerin gerçekleştirdikleri dolandırıcılıkla ilgili polise şikayette bulunduk. Yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin gerçek kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerden Anıl C.’nin Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Cevizköy’de olduğunu öğrendik. Hemen polise haber verdik” dedi.

 

POLİS DİĞER 2 ŞÜPHELİYİ ARIYOR

 

Hasan Toprak’ın ihbarı üzerine harekete geçen polis, Anıl C.’yi saklandığı evde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli ifadesi alınmak üzere Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülen Anıl C., daha sonra Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Anıl C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis şimdi her yerde Anıl C.’nin diğer iki ortağı Ömer C. ve Erdi C.’yi arıyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ