Başkalarının akıl teri için alın teri dökmeyelim

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı açıklamada, "150 yıldır b

GÜNDEM 23.09.2016 20:59:00 0
Başkalarının akıl teri için alın teri dökmeyelim

BAKANI KAPIDA KARŞILADILAR

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy OSB’de Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Emniyet Müdürü Adem Tuncel ve Çerkezköy OSB yönetimi tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan da Bakan müezzinoğlu’na eşlik etti.    

 

ÇERKEZKÖY OSB TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI

 

Çerkezköy OSB Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların anlatıldığı slay gösterimi ile başlayan program, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in açılış konuşması ile devam etti. Çerkezköy OSB’nin Türkiye ekonomisine yılda 20 milyar dolar ciro sağladığını kaydeden Sözdinler, “ÇOSB, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 65 bini aşkın çalışanın bulunduğu ülkemizin en önemli üretim alanlarından birisidir. Tekstil, kimya, metal, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34’nün yabancı menşeili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekomünikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiye’nin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir OSB’yiz” dedi. Ülkenin kalkınması doğrultusunda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri desteklediklerini kaydeden Sözdinler, “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Çerkezköy OSB yönetimi olarak işletmelerimizin en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirmeleri yönünde üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 

TÜM İLÇELERE DOĞALGAZ GİDECEK

 

Sanayi ve üretim konularının ülkenin en önemli meseleleri arasında yer aldığını belirterek konuşmasına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Teknolojinin ve gelişimin her boyutunu burada güncel olarak görmek çok güzel. Çerkezköy OSB, kendi bünyesinde doğalgaz sorununu çözmüş. EPDK ile görüştük. İnşallah en kısa zaman içinde Trakya’daki bütün ilçelere en kısa zamanda doğalgaz götürülecek. Sizlere bu müjdeyi vermek istedim” dedi. 

 

150 YILDIR ALIN TERİ DEDİK, AKIL TERİNİ GÖRMEZDEN GELDİK

 

Türkiye’nin 150 yıldır “Alın teri” dediğini fakat “Akıl teri” unsurunu sürekli gözardı ettiğini kaydeden Müezzinoğlğu, “Akıl terine önem vermediğimiz sürece dünya ile olan yarışta ‘biz de varız’ diyemeyiz. 150 yıldır biz alın teri akıttık. Akıl terini unuttuk. Bizim bu iki unsuru sağ ve sol ayak gibi birlikte götürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde akıl teri birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.

 

ÇOSB’YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

 

Çerkezköy’de teknolojinin akıl teri boyutunda olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Müezzinoğlu, “Burada ARGE ve yenilikçi üretim olduğunu görmek gurur verici. Bu nedenle Çerkezköy OSB’ye bundan sonraki süreçte çok daha önemli görevler düşüyor. Ülkemizin yarınları bu sayede daha güvenli olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yerine getirip, muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkabilmek için birlikte çok çalışmalıyız” dedi. 

 

TEMELİN 2016 YILI İÇİNDE ATILMASINI İSTİYORUZ

 

Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Sanayicilerin sorularını sormalarının ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy SGK Merkezi, 92 bin çalışanın bulunduğu bölgeye hizmet veriyor. Fakat gözlemlediğimiz kadarıyla kaliteli hizmet için en az 15 meslek danışmanına daha ihtiyaç var. Bununla birlikte Çerkezköy Devlet Hastanemizin yanında 7,5 dönümlük alan SGK tarafından alındı. Yakın zamanda ruhsatlandırma çalışmaları sonuçlanacak. Biz 2016 yılı içinde burasının temelinin atılmasını istiyoruz” dedi. 

 

TEKİRDAĞ’IN 7’NCİ VEKİLİ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, sanayicilerin sıkıntılarını dinlemek üzere Çerkezköy’e gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Müezzinoğlu’nu Tekirdağ’ın 7’nci milletvekili gibi gördüklerini kaydeden Milletvekili Mustafa Yel ise “Kendisi Sağlık Bakanı iken temelleri atılan yaklaşık bin yatak kapasiteli hastaneler hizmete açıldı. Aynı performansı yeni görevinizde de sergileyeceğinize inanıyoruz” dedi. Milletvekili Ayşe Doğan da Çerkezköy’e gösterdiği ilgiden dolayı Bakan Müezzinoğlu’na teşekkür etti.  

 

MİLLİ İRADEYE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Program Bakan Müezzinoğlu’nun sanayicilerin sorularını yanıtlaması ile devam etti. Sanayicilerin, asgari ücret, kalifiye eleman, kayıt dışı ekonomi ve desteklerle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, “Demokrasiye ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz sürecinde milletimizin nasıl bit tavır koyduğunu hep birlikte gördük. Yarınları bugünden iyi yapmanın temelinde sandık istikrarı vardır. 2023 hedefleri kapsamında ülkemiz inşallah hak ettiği yere gelecektir. Bunu başaracak irade halkımızda var” dedi.

 

MANDALI’NIN TALEBİNE CEVAP VERMEDİ

 

Türkiye’de inovasyon ve yenilik gibi kavramların yeni yeni konuşulduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Avrupa bu kavramları 1960’lı yıllardan beri konuşuyor. Biz aklın ve bilimin gereklerini iyi yapacağız” dedi. Kalifiye eleman sıkıntısının tek çözüm yolunun meslek liselerine hak ettiği değerin verilmesi olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Almanya’da meslek lisesi mezun oranı yüzde 65 iken; ülkemizde meslek lisesi mezun oranı yüzde 30’un altına düştü. Meslek Liselerinin daha cazip hale getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bakan Müezzinoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Çerkezköy OSB’nin isminin değiştirilmesi ile ilgili talebine ise cevap vermedi.    

 

BAKAN TOPU SANAYİCİLERE ATTI

 

Çalışmak isteyen herkese bu ülkede iş olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “İşsiz olanlar rahat iş aradıkları için iş bulamıyorlar. Yoksa sanayicilerimiz özellikle Çerkezköy ve Tekirdağ’da çalıştıracak işçi bulamıyor” dedi. Çerkezköy SGK Merkezi’nin temelinin 2016 yılı içinde atılmasını kendisinin de arzu ettiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Bunun için Çerkezköy OSB’den destek bekliyoruz” diyerek, SGK Merkezi’nin yeni binasının yapım işi için topu Çerkezköy OSB yönetimine ve sanayicilere attı. Programın uzaması üzerine Bakan Müezzinoğlu Hema Endüstri’deki programını iptal ederek ilçeden ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ