En çok kurban Çorlu Mezbahası'nda kesildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı süresince il genelinde en çok kurbanlık hayvan Çorlu Mezbahası'nda kesildi. Çorlu Mezbahanesi'nde 160 adet bü

GÜNDEM 22.09.2016 22:59:00 0
En çok kurban Çorlu Mezbahası

MODERNİZASYONU İÇİN 1,5 MİLYON HARCANDI

 

Modernizasyonu için Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 milyon TL harcanan Çorlu Bezbahanesi Temmuz Ayında hizmete açıldı. Kurban kesiminde Tekirdağ’ın en önde gelen mezbahası Çorlu Mezbahası olurken; hijyenik kesim kalitesi arttırılan mezbahanın açılış töreninde yapılan konuşmalarda İstanbul’dan dahi kesim için hayvan beklendiği belirtilmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Bu bayram beklenen oldu ve Çorlu Mezbahasına İstanbul’dan dahi kesim için kurbanlık hayvan getirildi. Yapılan düzenlemelerle kesim süresi mümkün olduğunca kısaltıldı. Vatandaş memnuniyeti artırıldı. Mezbahada bayram süresince toplam 494 adet küçükbaş, 28 adet de büyükbaş hayvanın sağlık şartlarına uygun kesimleri yapıldı” dedi.

 

EN AZ KESİM SARAY’DA OLDU

 

Tekirdağ genelinde toplam 548 büyükbaş ve 673 küçükbaş kurbanlık hayvan kesildiğini sözlerine ekleyen Tamer Dodurka, “Bu rakama mezbahalar dışında yapılan kesimler dahil edilmedi. En fazla sayıda büyükbaş kurbanlık hayvan kesimi ise Malkara Belediye mezbahasında yapıldı. Bu mezbahada 160 adet büyükbaş ve 93 adet küçükbaş olmak üzere 253 kurbanlık hayvan kesildi. En az kesim ise 36 adet büyükbaş ve beş adet küçükbaş olmak üzere Saray Mezbahasında yapıldı. İl genelinde mezbahalardaki 2016 kesim sayıları, 2015 sayılarıyla kıyaslandığında kesilen büyükbaş kurbanlık sayısında önemli bir değişim olmazken kesilen küçükbaş kurbanlık sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu artışın Çorlu mezbahasında kesilen hayvan sayısındaki artıştan kaynaklandığı görüldü” diye konuştu.

 

Marmara Haber