Çocuklarınızı enfeksiyondan koruyun

Uzunköprü Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Gencan, okul ve yuva çocuklarını enfeksiyonlardan korunmasıyla ilgili bilgi verdi. Gencan, okul ortamında aynı sınıfta sürekli bir arada olan Ã

GÜNDEM 21.09.2016 23:15:00 0
Çocuklarınızı enfeksiyondan koruyun

SAĞLIKLI BESLENME BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

 

Bilinen hastalıklardan çocukları koruyabilmek adına aşıların çok önemli olduğunu belirten Necdet Gencan, “Bulaşıcılığı çok yüksek olan Hepatit A ve Suçiçeği hastalıklarına karşı henüz bağışıklığı yapılmamış olan çocuklar, bu hastalıklar açısından risk altındadır. Kuşkusuz aşı ile bağışıklık tercih edilir fakat adı henüz bilinmeyen ya da aşısı henüz bulunmamış bir sürü mikroorganizma olduğunu bilmemiz gerekir. Çocuklarımıza el yıkamanın alışkanlık haline dönüşmesini sağlayacak olan ebeveynlerdir. Onlara sözlerden önce davranışlarımızla örnek olduğumuzu düşünürsek, bu konuya hassasiyetle eğilmek gerekir. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı uyku alışkanlığı, mikroplarlasavaşın en çetin yaşanacağı okul döneminde, çocuğun bağışıklıksisteminin kuvvetli olmasını sağlar” dedi.

 

HİÇBİR ÇOCUĞUN HASTA OLMADAN BÜYÜDÜĞÜ GÖRÜLMEMİŞTİR

 

Hasta olan çocukların mümkün olduğunca okula gönderilmemesi gerektiğini söyleyen Gencan, “Böylece hastalık sürecini hızlı geçirebilir ve okuldaki diğer çocukların sağlıkları da korunmuş olur. Ancak çocuğun eğitim sürecinde aksamaya neden olmamak adına bu açıdan bir risk taşıyıp taşımadığına en iyi çocuk doktorunuz karar verir. Tüm önlemleri almamıza, sağlıklı beslenme, el yıkama ve uyku alışkanlıklarını çocuğumuza vermeye çalışmamıza rağmen, her çocuk hasta olur. Hiçbir çocuğun hasta olmadan büyüdüğü görülmemiştir. Aileler, çocuğun bağışıklık sisteminin, mikroplarla savaş sırasında daha da tecrübelenip kuvvetleneceğini düşünerek kendilerini rahatlatmaya çalışmalıdırlar. Önemli olan sorunun büyümeden çözülmesidir” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ