Verilen sözler tutulmadı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'ni, kendilerine verdikleri sözleri tutmadıkları gerekçesi işle eleştirdi.

GÜNDEM 20.09.2016 19:04:00 0
Verilen sözler tutulmadı

ENGELLİLER YOK SAYILIYOR

 

Yaşadıkları başlıca sorunlar hakkında Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’ne birçok kez sözlü ve yazılı müracaatta bulunduklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesi yönetimi, “Akülü tekerlekli sandalyelerimizin şarjı yoldayken bitebiliyor. Şehir meydanına ve otobüs duraklarında şarj istasyonları kurulması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’tan söz aldık. Aylar geçti ama hala bir adım atılmadı. Halk otobüsleri çeşitli bahaneler öne sürerek engellileri araçlarına almıyor. Kimi minibüsler engelliler için ayrılan bölümlere koltuk yaptırarak engellileri yok sayıyor” dedi. 

 

BİZ DİLENCİ DEĞİLİZ

 

Çerkezköy’de engellilere gereken saygının gösterilmediğini belirten TSD Çerkezköy Şubesi yetkilileri, “Tüm uyarılara rağmen hala engelli rampaları önüne araç park eden bilinçsiz insanlar var. Artık canımıza tak etti. Bizlerin yaşam alanı zaten çok kısıtlı. Kullanacak sayısız yolunuz varken; neden bizim kullanmak zorunda olduğumuz yolu kapatıyorsunuz” dedi. Engellilere toplumda dilenci gözüyle bakıldığını ve bu durumun kendilerini çok rahatsız ettiğini kaydeden TSD Çerkezköy Şubesi yönetimi, “Bugüne kadar derneğimizin hiçbir üyesi dilenmedi. Bazı paravan dernekler, sözde engelliler yararına dergi satışı yapıp para kazanmaya çalışıyor. Halkımız bu kişilere itibar etmesin” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT