İş başa düştü

Devlet Su İşleri sorumluluğunda olan ve moloz, taş, toprak ve otlarla kaplanan Pınarça Deresi, Çerkezköy Belediyesi tarafından oluşturulan özel bir ekiple temizleniyor. 

GÜNDEM 20.09.2016 19:02:00 0
İş başa düştü

DERE YATAĞI İŞ MAKİNELERİ İLE TEMİZLENİYOR

 

Yaz mevsiminin geride kalmasının ardından olası şiddetli yağışlarda derelerde taşkın yaşanmaması için çalışmalara başlayan Çerkezköy Belediyesi, ilk etapta dere yataklarını temizliyor. DSİ tarafından ıslah edilen Pınarça Deresi’nin dere yatağında biriken moloz, taş, toprak ve atıkların temizlenmesi için özel olarak oluşturulan ekip, Pınarça Deresi’nin Kocageçit Mevkii ile Pınarça Deresi’nin Çorlu Deresi ile birleştiği noktada dere yatağını iş makineleri ile temizliyor. Yetkililer, bu çalışmaları yapmaktaki amaçlarının hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, hem de olası şiddetli yağışlarda suyun akışına engel olabilecek her türlü unsuru ortadan kaldırm ak olduğunu kaydetti.

 

20 GÜNDE BİTECEK

 

Dere yataklarının temizliği ile ilgili çalışmaların yaklaşık 20 gün süreceğini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Çalışmalar Ekim ayı başında tamamlanacak. Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmalarının ardından geçen sürede dere yatağının bazı noktalarında taş, moloz, atık ve otlar birikmiş. DSİ bu noktada bir çalışma yapmayınca Çerkezköy Belediyesi olarak biz dere yatağında temizleme çalışmalarına başladık. Şu anda 2 ayrı ekibimiz iş makineleri yardımı ile dere yatağını temizliyor ve içerisindeki pislikleri kaldırıyor. 20 gün sürecek çalışmaların ardından Pınarça Deresi yatağında herhangi bir sıkıntı kalmayacak” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ