Bu yıl herkes balık yiyecek

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte tezgahların şenlendiğini belirten Çerkezköylü balıkçılar, sezonun daha yeni başlamasına rağmen bol balık çıktığını, fiy

GÜNDEM 15.09.2016 21:00:00 0
Bu yıl herkes balık yiyecek

BALIK ÇOK FİYAT DÜŞÜK

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahipleri Volkan Biber ve Cenk Diş, balık sezonun başlamasıyla birlikte bir haftalık sürede denizlerden bol miktarda balık çıktığını belirterek, “Bu durum balık fiyatlarının da geçen sezona göre düşmesine neden oldu. Balık miktarındaki bolluk ve fiyatlardaki düşüş bizim kadar vatandaşlarımızı da sevindirdi. Bu da gösteriyor ki bu yıl çok daha fazla balık çıkacak ve halkımız daha ucuz balık yiyecek. Fiyatların ucuz olması bizleri de sevindiriyor çünkü daha çok balık satma imkanımız oluyor” dedi.

 

BALIK FİYATLARI NE DURUMDA?

 

Yeni sezon başladığında bazı balık türlerinin az miktarda tutulduğunu kaydeden Biber ve Diş, “İlerleyen günlerde balık çeşitleri de bollaştı ve fiyatlar aşağıya indi. Bu yıl denizler çok daha bereketli. Özellikle hamsi, çinekop, lüfer ve palamut bu sezon balıkçıların yüzünü şimdiden güldürmeye başladı” dedi. Palamutun tanesi tezgahlarda 5 TL’den satılırken; hamsi kilosu 7 TL, istavrit kilosu 10 TL, mezgit de kilosu 15 TL’den satışa sunuluyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ