Çerkezköy'ün eğitim kalitesi yüksek

Çerkezköy Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, okul sayısının az, öğrenci sayısının da fazla olmasına rağmen,

EĞİTİM 9.09.2016 19:41:00 0
Çerkezköy

YILDA 3 KEZ TOPLANTI YAPILIR

 

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde her eğitim öğretim dönemi başında gerçekleştirilen Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve NKÜ Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe ile okul temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Eğitim Bölgesi Müdürleri Kurulunun oluşumu hakkında bilgi verdi. Hayri, “Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu, öğretim yılı başında, ikinci yarı yıl başında ve ders yılı sonunda toplanır. Toplantılarda kararlar oy çokluğu ile alınır. İhtiyaç duyuldukça koordinatör müdürün çağrısı üzerine toplanılabilir. Kurulun sekreterya işlerini yürütecek personeli koordinatör müdür belirler” dedi.

 

İLÇENİN DİNAMİK BİR YAPISI VAR

 

Eğitim kurumlarına öğrenci alınacak çevrelerin de Eğitim Bölgesi Müdürleri Kurulu’nca belirlendiğini söyleyen Yusuf Hayri, “Bölgede eğitim öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik önerilerde bulunur. Bu öneriler doğrultusunda eğitim bölgesi uygulama plan ve programı düzenlenir. Ders yılı sonunda ise uygulamanın değerlendirmesi yapılır. İlçemizde eğitim kalitesi çok yüksek. Okul sayısı az, öğrenci sayısı ise fazladır. İlçede ikili eğitim-öğretim veren okullarımız çok fazla. Bu okullarımızın tam eğitime geçmesi için birçok dersliğe ihtiyaç var. İlçenin dinamik bir yapısı var ve her yıl gelen göçle birlikte nüfus daha da artıyor” ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri’nin konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ