Edirne'de Nükleer Tıp Bölümü kuruldu

Hizmete girdiği günden bu yana başta Edirne, Trakya Bölgesi ve Balkan ülkelerine 7/24 hizmet veren Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, alanında uzman doktorları bünyesine katarken, teknolojik donanımlarını da yenilemey

GÜNDEM 8.09.2016 20:07:00 0
Edirne

İHTİYAÇ DUYULAN BİR MERKEZ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Kamu Hastaneler Birliği yetkilileri, “Nükleer Tıp Merkezi ileri düzey tetkik gerektiren durumlarda ihtiyaç duyulan bir merkez olup, sağlık tesisleri açısından da çok önemli bir kazanımdır. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesinde 2 Nükleer Tıp Uzmanı, 3 hemşire ve teknisyen, 1 sekreterle hizmet vermektedir. Nükleer tıp tetkikleri, vücuttaki birçok patolojik durumun radyoaktif maddeler ile organları-sistemleri taramaları neticesinde yapı ve fonksiyonu hakkında bilgi vermektedir” dedi.

 

RADYASYON DOZLARI DİĞER RADYOLOJİK TETKİKLERLE AYNI DÜZEYDE

 

Yetkililer, “Nükleer tıp, isim olarak akla radyasyon maruziyeti çekincesi getirmesine rağmen gerçekte alınan radyasyon dozları diğer radyolojik tetkiklerle aynı düzeylerdedir. Hatta çocuk hastalarda reflü ve hidronefroz değerlendirmesinde kullanılan tetkiklerin dozu, birçok radyolojik tetkikten çok daha düşüktür. Nükleer tıp gama ve beta ışınları vasıtasıyla hastaların, hastalıklarını teşhis ederek hem diğer branşlara yol gösterici olduğu gibi aynı zamanda tiroit bezi çok çalışan (hipertiroidi) hastaların ayaktan radyoaktif iyot tedavisi ile uygun hastalar cerrahi operasyona gerek duymadan ve antitiroid ilaçlardan kurtularak sağlığına kavuşmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber