Muhtarlara bir dokun bin ah işit

Kapaklı'da görev yapan mahalle muhtarları ile kahvaltıda buluşan CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, muhtarlardan vatandaşların şikayet ve talepleri ile mesleki anlamda yaşadıkları sıkÄ

GÜNDEM 6.09.2016 20:50:00 0
Muhtarlara bir dokun bin ah işit

2017’DE ERKEN SEÇİM OLABİLİR

 

Candan Yüceer’in muhtarlarla olan programında CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. Muhtarların sıkıntılarını çok iyi bildiklerini söyleyen Candan Yüceer, “Sorunlarınızın çözümü için 14 maddelik bir kanun teklifi hazırladık. Sorunlarınızı çözmek adına elimizden geleni yapacağız” dedi. 2017 yılında erken seçime gidilmesi yönünde çalışmalar olduğunu belirten Yüceer, 38 ilçenin il olacağı yönünde çıkan haberlere de değindi. Çıkan haberlere inanmadığını söyleyen Yüceer, Bu iller arasında Çorlu da var ama İl olacağını düşünmüyorum. Çorlu bugüne kadar il olacak diye konuşuldu ama baktığımızda Yıldızkent’te bizim ilk geldiğimiz zamanlarda il olarak konuşuluyordu. Sonrasında unutuldu ve mahalle oldu” dedi.

 

ÇERKEZKÖY-PINARÇA YOLU BİRAN ÖNCE YAPILSIN

 

Muhtarların sıkıntıları ile ilgilendiği için Candan Yüceer’e teşekkür eden Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya, “Pınarça köyden mahalleye döndü ama hala yol sorunu yaşıyoruz. Çok eksiğimiz var. Özellikle Çerkezköy-Pınarça yolunun biran önce yapılmasını istiyoruz. Su hattının yenilenmesiyle birlikte alt yapı çalışmalarına 2017 yılında başlanacağı söylendi. Biz artık bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

 

MUHTARLIKTAN SOĞUDUM

 

Seçimlerde 25 bin oyla göreve geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ise “Muhtarlar çok rahat. Tek sıkıntıları vatandaşların kaydını nüfus müdürlüğüne yaptırmaya başlamalarıdır. Nüfus Müdürü de üstüne basa basa muhtara gitmeyin diyor. Vatandaş da muhtara gitmiyor. Dolayısıyla biz vatandaşı, vatandaş da bizi tanımıyor. Muhtar olarak ben yerleşim belgesi veremiyorsam ve vatandaş da nüfus müdürlüğünden alıyorsa, kaydını da orada yaptırıyorsa, ben de makamımda oturup gelip geçeni gözetlemek zorunda kalırım. Bir muhtarın, devlet nezdinde yaptırımı yok. Vatandaşı muhtardan, muhtarı da vatandaştan koparttılar. Bu sisteme ivedi bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Yaklaşık 3-4 yıldır kayıt tutmuyorum. Eğer kayıt tutamıyorsa muhtarlık makamı ülke genelinde kapatılmalıdır” dedi. Muhtarların adeta PTT’nin taşeron memuru haline geldiğini söyleyen Dilsiz, “Yüzde 60 iş yükünü yüklenmiş durumdayız. Muhtarlara bir dokunun bin ah işit. Tebligat kanunuyla benim bir alakam yok. Vatanıma milletime hayırlı işler yapmak için şevkle başladığım bu muhtarlık mesleğinden adeta soğudum” diye konuştu.

 

SU BİRİMİMİZİ GERİ VERİN

 

15 bin nüfuslu bir mahalle olmalarına rağmen, su biriminin kaldırılması nedeniyle çok dertli olduklarını söyleyen Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan ise “Yapılan iyi şeyleri hep alkışladık. Fakat mahallemizde binaların dördüncü katına su çıkmıyor. Suyu biten işçi, saat 4’te işten çıkıp evine geliyor. Su yükletmek için TESKİ binasına gidene kadar mesai bitiyor. Ailesi ile birlikte geceyi susuz geçiriyor. Yaklaşık 1,5 aydır bu sorunu yaşıyoruz. Su biriminin yeniden Karaağaç’a gelmesini istiyoruz. Ayrıca mahallemizde bir de sağlık birimimiz vardı. Onu da Kapaklı Belediyesine taşıdılar. Gece rahatsızlanan bir kişi iğne bile yaptıramıyor. Büyükşehir Belediyesine yazdığımız hiçbir dilekçeye cevap alamadık” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ