Kurban satıcıları sıkı denetim altında

Çerkezköy Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, ilçede ziraat ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren oda başkanlarıyla birlikte kurban pazarında denetim yaptı. Yetkililer denetimlerin arife

GÜNDEM 6.09.2016 20:40:00 0
Kurban satıcıları sıkı denetim altında

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

İsa Altay’a kurban pazarı incelemesinde Veteriner Hekimler AbdulKadir Geylani Okutan ve Hasan Albayrak, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy Çiftçi Malları Koruma Başkanı Osman Dal zabıta ekipleri eşlik etti. Pazardaki kurbanlıkların küpe numaralarının pasaportlardaki küpe numaraları ile aynı olup olmadığı kontroledildi. Denetimleri titiz bir şekilde yapan ekip kurbanlık vasfı taşımayan büyükbaş hayvanların satışının yapılamayacağı uyarısında bulundu. Denetimlerinin arife gününe kadar devam edeceğini belirten İsa Altay, “Kurbanlık satışı yapanların bu işin gelişi güzel yapılamayacağını, her şeyin usulüne ve yasalara uygun olarak yapılması gerektiğini bilmesi gerekir” dedi.

 

KURBANLIKLARIN YÜZDE 75’İ SATILDI

 

Denetimlerin, sağlıklı hayvanların satışının yapılması açısından çok önemli olduğunu kaydeden Altay, “Kurban pazarımızda sağlıksız, pasaportsuz, küpesiz hayvan satımına göz yumulmayacaktır. İlçemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış pazarı sıkı bir denetim altındadır” dedi. Denetimlerde yaklaşık 500 büyükbaş hayvan ile 2 bin küçükbaş hayvanın satışa çıkarıldığı; bunların yüzde 75’inin satıldığı tespit edildi. Kurban satıcıları besili ve et bakımından zengin olan hayvanları satışa sunduklarını ve kurbanlık alanların pazardan memnun ayrıldıklarını ifade etti.

 

KESİM YERİ HAFTA SONUNA YETİŞECEK

 

Kurban Pazarının Pınarça yolu üzerindeki alana kuran Çerkezköy Belediyesi’nin, bu alanı önümüzdeki yıllarda daha modern hale getirmesini isteyen Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ise “Üreticiler için yapılan tuvaletler gibi en az iki üç tane de duş yeri yapılması gerekiyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Vahap Akay’a gerekli çalışmayı yapması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Kurban kesim yerinin hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor. Hafta sonuna yetiştirileceği belirtiliyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ